Hlavní obsah

Ministryně Černochová podporuje okupanty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: domaci.hn.cz

Můžeme některé kroky „demokratů“ vysvětlovat nevalnou inteligencí? Snad ano. Pak jsou zde mocensko-politické souvislosti.

Článek

Ale k čemu odkazuje nadpis? Paní ministryně obrany za údajně hlavní stranu „demokratů“, Jana Černochová z ODS, se zastavila na protidemonstraci vedle akce s titulem „Zastavme kolotoč násilí“, aby se zabalila do izraelské vlajky a v době výhružek dalším násilím ze strany izraelské reprezentace a situaci, kdy počet zavražděných palestinských civilistů již spolehlivě přesáhl počet izraelských, ze sebe vypustila, že „co udělal Izrael v posledních dnech, je jenom reakce na to, k čemu došlo na území Izraele před týdnem“.

Výchova Čechů k sadismu a pokrytectví

Nezná někdo širší kontext? Desetiletí pokračující okupaci, etnické čistky, nucené odsuny/vyhánění, šikanu Palestinců ze strany Izraele. Letos také dvě tisícovky akademiků a veřejných osobností včetně lidí dříve či nyní působících v izraelském mocenském aparátu podepsalo otevřený dopis, v němž popisují Izrael jako „apartheidní režim“. Podobné definice a odosuzení zazněly i od mezinárodních organizací jako Amnesty International, Human Rights Watch a dalších, což bylo zmiňováno i na demonstraci „Zastavme kolotoč násilí“, které jsem se zúčastnil.

Prý by našemu shromáždění dávalo legitimitu, kdyby se jeho účastníci byli distancovali od Hamásu, řekla paní ministryně. Odsudky Hamásu mimochodem na demonstraci jasně zazněly snad od všech řečníků. Vsadíme se ale, že paní Černochová se nikdy nebude distancovat od podpory Izraelského státního terorismu, apartheidu a okupace?

Ultrapravice podporuje Izrael

Již jsem v minulosti sepsal portét této naší „demokratky“ z ODS. Její účast na demonstraci Bloku proti islámu, této organizace propojené s fašistickou scénou, by také zasloužila pozornost. Stejně jako její intenzivní náklonnost ke zbraním - a zbrojařským firmám.

Na svém postu zastává Černochová typickou „pro-atlantickou“ politiku, respektive podporuje zájmy USA (i na úkor těch evropských) ještě trochu houževnatěji než běžní vazalové. Během ruské invaze na Ukrajinu se nejednou stalo, že její vyjádření šla daleko za veřejně sdělované stanovisko USA (viz např. zde).

Je tato „demokratka“ hloupá? Na to si podle určitých indicií odpovězte sami. Zda je ale také „navedená“ snad vůbec není sporné, ne?

Opakovaně se však ukazuje, že svou servilitu projevuje až příliš horlivě. Zatímco Bidenův Blinken činí alespoň dvojznačná vyjádření o tom, že „invaze do Gazy by byla velkou chybou“, tak Američané z Vysočan a „spravedliví mezi národy“ hecují pro cokoli, co by si mohly přát ty nejnechutnější a pravicově nejreakčnější elementy v USA a Izraeli.

Víte, s kým se na tom lidé jako Černochová báječně shodnou? S euro-americkými (a jinými) neofašisty. Lidé, kteří tradičně byli (jsou) také antisemité, často halasně podporují Izrael pro svou momentálně dominující rasistickou nenávist vůči Arabům a muslimům. Trochu podobně jako nejeden „slušný Čech“, který se ještě včera díval svrchu na „úkáčka“, podporuje nyní „Ukrajinu“ (respektive pokračování války, v níž umírají Ukrajinci po desetitisících) pro svou rasistickou nenávist vůči Rusům.

My Češi máme traumata, víte?

Paní Černochová dobře ví, o jakou mediální moc se může opírat. Jde o oligarchicky kontrolovaný český mediální prostor, který je nakloněn „demokratům“ a pravicové pseudoopozici. Navíc je dobře popsáno působení proizraelské lobby v USA a Evropě.

Už jsem také byl označen za antisemitu. Křiváci vědí, co tím chtějí docílit. Vědí ale také, jak strasně moc se jejich protipalestinský rasismus blíží protižidovskému rasismu jejich „slušných“ českých předků?

V souvislosti s vyžadovaným fanděním českých ultrakonformistů dalšímu pokračování válčení na Ukrajině slýcháme, že Češi (další Středo-východoevropané) to samozřejmě musejí dělat kvůli svým „historickým traumatům“ spojeným s Rusy. Účinnou mediální propagandou oživíte jakékoli „historické trauma“.

Proto byla inspirativní slova na včerejší demonstraci o tom, že Palestinci se odmítají pouze doprošovat soucitu, ale že bojují za svobodu a rovnost. Řečník Zdeněk Jedlička na konec svého skvělého projevu třikrát opakoval „skandální“ heslo Francouzské revoluce 1789: volnost-rovnost-bratrství.

Na druhé straně ministryně z ODS provozovala nejprimitivnější vlajkový animismus ve prospěch stále více fašounské izraelské moci.

Myslíte si, že „demokratka“ Černochová poskytuje nějaký dobrý vzor? Nemělo by být pečlivě prozkoumáno, do čeho všeho je zapojena a neměly by proti ní případně být rozsáhlé protesty?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz