Hlavní obsah
Názory a úvahy

Není nový ministerský kandidát TOP 09 nebezpečný?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Prague.eu, CC

Jmenuje se Ženíšek. A svého času kritizoval záměr USA - v rozporu s mezinárodním konsenzem - přesunout do Jeruzaléma americkou ambasádu pro Izrael. To by mu v současných poměrech mohlo vynést obvinění z „antisemitismu“, ne?

Článek

Tehdy pro to horoval Miloš Zeman, který je v části nadvlády líčen jako zloduch. Kvitoval to však i Petr Fiala, který zase má být „ten slušný“.

Šlo by dokázat, že ve směšných českých poměrech se směšnou intelektuální i etickou úrovní veřejného života, je už možné prakticky cokoli. I při značné duševní otupělosti lze odhalit, jak protiřečící si - ba pokrytecká - je ideologie těch, kteří se vydávají za „slušné“. Stále znovu se hojně reprodukují široké řady konformních ideologů, kteří v masových médiích produkují svou vyvratitelnou reklamu na etablovanou nadvládu. Nejde však jen o ideologii, ale také o různě příkré metody potírání.

Jste také antisemité?

Nedávný dvojnásobný laureát (českých) novinářských cen Jan Fingerland drží „tu správnou“ linii (srov. např. zde). Přemýšlející lidé by mohli zbystřit, když ve svém článku o otevřeném dopise kritizujícím konání Izraele - kterýžto dopis podepsal i pro český indoktrinační aparát velice významný kněz Tomáš Halík - dává podobné iniciativy do souvislosti se „salónními antisemity“.

Dokládal jsem již výkony paní Dany Drábové - ano, oné Drábové - ohledně osočování z „antisemitismu“. Tato metoda likvidace odpůrců se uchytila nejen u nás. Existuje několikadílný dokument jednoznačně zachycující, jak bylo toto křivé obvinění používáno k likvidaci části britské Labour Party.

A u nás to přeci znáte dostatečně dobře: lidé protestující proti prokazatelné okupaci a prokazatelnému masovému vraždění civilního obyvatelstva jsou velice často (nejen) v českých médiích buďto přímo označeni za „antisemity“ (pan Fingerland to modifikoval do „salónních antisemitů“), anebo je to významně sugerováno.

Zde příklady z posledních pár týdnů: 31. 3. Daniel Kroupa na iRozhlas, 9. 4. Jefim FištejnReflexu oligarchy Křetínského, 29. 4. A. Tomský na Novinkách oligarchy Lukačoviče, 1. 5. Ondřej Šmigol na Echu24 oligarchy Španěla.

K tomu přidejte značnou produkci textů bagatelizujících či přímo zakrývajících rozsah umírání, destrukce a bezpráví. A „normou“ je přebírání propagandy Izraele a legitimizace kroků tohoto státu, který je významným obchodním partnerem ČR např. v oblasti zbraní. (Někdy je to děláno vychytralejším způsobem.)

Myslím, že už nyní je jen skrze odkazy na články z českých médií v několika mých textech k tématu demonstrováno, jak vypadá indoktrinace ve věci Palestiny-Izraele.

Kdo má radši knížete?

Takže co podle vás bude nyní veřejně říkat pan Ženíšek?

Ano, Palestina-Izrael nebude nyní přímo spadat do jeho rezortu - no, i když, jaká myslíte, že je cesta vývoje zbraní k vraždění lidí?

Bylo by ale pikantní, pokud by jeho postoj (v souladu s relevantními rezolucemi OSN, podle nichž nemůže být Jeruzalém hlavní město Izraele a má být dělený) nějaký konformní horlivec nyní vytáhl, respektive rozmázl.

Podobně pikantní je si připomenout, že sám „otec zakladatel“, který s Miroslavem Kalouskem založil TOP 09, se svého času vymezil proti nelegální okupaci a bezpráví ze strany Izraele.

Takovéto věci přidělávají starosti českým ideologům pravicové nadvlády. Těžko říci, jaká rozvaha stála za tím, když později Saša Uhlová z údajně „levicově-opozičního“ Alarmu pana pravicového knížete líčila jako „soucitného člověka“, který prý „bral vážně osudy neprivilegovaných“ (a proto založil pravicovou stranu).

I když může být smutné si to připustit, tak nelze říci, že drtivou většinu toho, co vidíme v českém veřejném prostoru, je záhodné z hlediska intelektuální úrovně i z hlediska spravedlnosti odmítnout jako odpudivé a směšné?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz