Článek
Ingredience (na cca 6 špízů):
- 500 g kuřecích prsou
- 1 větší žlutá nebo zelená paprika
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého
- sůl, pepř
- špejle na špízy (namočené ve vodě)
Na dip:
- 4 lžíce kvalitního kečupu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- čerstvě mletý pepř
- petrželka na ozdobu
Postup:
- Kuřecí maso nakrájej na větší kostky, osol, opepři a smíchej s olivovým olejem, česnekem a sladkou paprikou. Nech alespoň 15 minut marinovat.
- Papriky očisti a nakrájej na větší kousky nebo silnější proužky, které snadno napíchneš.
- Na špejle střídavě napichuj kuřecí kousky a papriku. Lehce potřete olejem.
- Špízy opeč na grilovací pánvi nebo klasickém grilu z obou stran dozlatova (cca 8–10 minut).
- Mezitím smíchej kečup, hořčici, citronovou šťávu a dochuť podle chuti.
- Hotové špízy podávej s dipem, čerstvými rajčaty a petrželkou.
Tip z kuchyně:
Chceš pikantnější variantu? Přidej do marinády špetku chilli nebo pár kapek pálivé omáčky. Skvěle funguje i grilovaný ananas mezi kuřetem.