Hlavní obsah
Jídlo a pití

Kuřecí špízy z pánve i grilu: Tajemství, proč zůstávají vždy šťavnaté

Foto: timolina , Freepik

Špíz

Voňavé kuřecí špízy s křupavou paprikou, které zvládneš připravit i bez grilu. Ideální rychlovka na oběd, večeři i letní posezení s přáteli.

Článek

Ingredience (na cca 6 špízů):

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 větší žlutá nebo zelená paprika
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného česneku nebo 2 stroužky čerstvého
  • sůl, pepř
  • špejle na špízy (namočené ve vodě)

Na dip:

  • 4 lžíce kvalitního kečupu
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • čerstvě mletý pepř
  • petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Kuřecí maso nakrájej na větší kostky, osol, opepři a smíchej s olivovým olejem, česnekem a sladkou paprikou. Nech alespoň 15 minut marinovat.
  2. Papriky očisti a nakrájej na větší kousky nebo silnější proužky, které snadno napíchneš.
  3. Na špejle střídavě napichuj kuřecí kousky a papriku. Lehce potřete olejem.
  4. Špízy opeč na grilovací pánvi nebo klasickém grilu z obou stran dozlatova (cca 8–10 minut).
  5. Mezitím smíchej kečup, hořčici, citronovou šťávu a dochuť podle chuti.
  6. Hotové špízy podávej s dipem, čerstvými rajčaty a petrželkou.

Tip z kuchyně:

Chceš pikantnější variantu? Přidej do marinády špetku chilli nebo pár kapek pálivé omáčky. Skvěle funguje i grilovaný ananas mezi kuřetem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz