Hlavní obsah

Patent na loupání vajec, který ušetří čas i nervy a pravděpovodně ho neznáte

Foto: Adam Podroužek

Vajíčko

Jak rychle oloupat vajíčka? S tímhle trikem to zvládnete za pár vteřin!

Článek

Vajíčka vařím často – na snídani, do pomazánek nebo do salátů. Ale loupání? To bylo vždycky za trest. Slupky se trhaly, půlka bílku šla pryč a já zuřil. Až jednou jsem objevil jednoduchý trik, díky kterému je všechno jinak.

Po uvaření vajec je nechám asi minutu schladit ve studené vodě, aby se skořápky trochu stáhly. A teď přichází kouzlo: vezmu malou sklenici nebo uzavíratelnou nádobku, vložím do ní jedno vajíčko a doliju trochu vody (asi do třetiny). Pak sklenicí pořádně zatřesu ze všech stran.

Za pár vteřin skořápka popraská a vajíčko jde oloupat skoro samo! Stačí jemně sloupnout zbytky skořápky a máte krásně hladké vajíčko bez jakéhokoliv poškození.

Opravdu jsem se divil, jak jednoduché a rychlé to je. Už žádné dlouhé škrábání, žádné roztrhané bílky – jen čisté a krásně oloupané vajíčko připravené k podávání.

Pokud i vy rádi vaříte vajíčka, ale loupání vás vždycky odrazovalo, určitě tenhle trik zkuste. Ušetříte si čas, nervy i spoustu práce!

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz