Hlavní obsah
Jídlo a pití

Ředkvičky, jak je neznáte! Tahle pomazánka je totální chuťová bomba

Foto: timolina , Freepik

Pomazánka z ředkviček

Když ředkvičky v lednici křičí o pozornost, tahle pomazánka je ideální odpovědí. Je svěží, lehce pikantní a připravená za pár minut. Skvělá na chleba, krekry i do pití!

Článek

Recept: Pomazánka z ředkviček

Co budete potřebovat (na 2–4 porce):

  • 1 svazek čerstvých ředkviček
  • 200 g tvarohu (nejlépe polotučný)
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 malý stroužek česneku (nemusí být, ale doporučuju)
  • špetka soli
  • čerstvě mletý pepř
  • pár kapek citronové šťávy
  • pažitka nebo jarní cibulka na ozdobu

Jak na to:
Ředkvičky dobře omyju a nastrouhám nahrubo – i se slupkou, právě v ní je ta pravá chuť. Nechám chvíli stát, pak z nich lehce vymačkám přebytečnou šťávu, aby pomazánka nebyla vodnatá.

Do misky přidám tvaroh, zakysanou smetanu, jemně nastrouhaný česnek, osolím, opepřím a zakápnu citronem. Pak vmíchám ředkvičky a všechno pořádně promíchám. Nakonec podle chuti dosolím nebo přidám citron.

Nechám aspoň 15 minut odležet v lednici – chutě se krásně propojí.

Tipy navíc:

  • Na obměnu zkusím místo tvarohu Lučinu nebo žervé.
  • Pokud mám chuť na pikantnější verzi, přidám špetku dijonské hořčice.
  • Skvěle ladí s čerstvým chlebem nebo celozrnnými krekry.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz