Článek
Krémové tortellini s prosciuttem a hráškem
Porce: 4
Celkový čas: 25 minut
Příprava: 5 minut
Vaření: 20 minut
Úvod
Tento recept vznikl úplně spontánně jednoho večera, kdy jsem potřebovala rychlou, ale zároveň výjimečnou večeři. Měla jsem v lednici balíček tortellini, kousek prosciutta a trochu smetany – a najednou z toho byla dokonalá kombinace! Krémová omáčka krásně obalí těstoviny, křupavé prosciutto dodá šmrnc a hrášek lehkost. Nejlepší na tom je, že všechno připravíš v jednom hrnci a za pár minut máš jídlo jako z restaurace. U nás doma se tento recept stal stálicí – třeba si ho oblíbíš i ty!
Ingredience
- 1 balení tortellini (cca 400 g)
- 500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g prosciutta (nebo slaniny)
- 100 g mraženého hrášku
- 1 lžička citronové šťávy
- Sůl a pepř dle chuti
- Parmazán na posypání (volitelné)
Postup
- Připrav prosciutto – na pánvi ho opeč na středním plameni do křupava. Poté odlož stranou na papírovou utěrku.
- Vaření v jednom hrnci – do velkého hrnce dej tortellini, vývar a smetanu. Přiveď k mírnému varu a nech jemně probublávat asi 10–15 minut, dokud těstoviny nezměknou a omáčka lehce nezhoustne.
- Přidej hrášek a citron – ke konci vaření přimíchej hrášek a citronovou šťávu, ochutnej a případně dosol.
- Podávání – hotové tortellini naservíruj na talíře, posyp křupavým prosciuttem a podle chuti parmazánem.
- Tip: Skvěle chutná s rukolovým salátem nebo opečeným chřestem.
Dobrou chuť!
Zdroj:
Adam Podroužek / Vlastní zkušenost