Hlavní obsah
Jídlo a pití

Smažené kalamáry jako z Řecka: Křupavá delikatesa hotová za pár minut

Foto: wahyu_t , Freepik

Milujete chuť moře? Tyto kalamáry jsou zvenku krásně křupavé, uvnitř jemné a hotové za pár minut. Stačí pár surovin a chutná večeře jako z dovolenkové taverny je na stole.

Článek

Smažené kalamáry jako z řecké taverny

Ingredience:

  • 500 g očištěných kalamárů (ideálně čerstvých nebo rozmražených)
  • 100 g hladké mouky
  • sůl, pepř
  • špetka sladké papriky (volitelně)
  • olej na smažení (nejlépe slunečnicový nebo řepkový)
  • citron na podávání

Postup:

  1. Příprava kalamárů: Kalamáry omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kolečka (pokud nemáme už hotová).
  2. Obalování: Smícháme mouku se solí, pepřem a případně i sladkou paprikou. Kalamáry v této směsi dobře obalíme.
  3. Smažení: Rozehřejeme olej v hlubší pánvi nebo fritéze. Kalamáry smažíme ve vrstvě oleje zhruba 1–2 minuty dozlatova. Ne déle – jinak ztvrdnou!
  4. Servírování: Necháme je okapat na ubrousku a ihned podáváme s klínky citronu a případně s domácí aioli omáčkou nebo tatarkou.

Tip:

Podávejte s čerstvým salátem, bílým chlebem a sklenkou suchého vína. Jako na dovolené u moře!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz