Hlavní obsah
Jídlo a pití

Těstoviny, které zvládne i začátečník: Recept hotový za 20 minut

Foto: timolina , Freepik

Penne

Rychlá, voňavá a maximálně jednoduchá večeře z jedné pánve. Penne s čerstvými rajčaty, česnekem a bylinkami potěší chuťové buňky každého milovníka italské kuchyně.

Článek

Ingredience (pro 2–3 porce):

  • 250 g těstovin penne
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g cherry rajčat (polovina překrojená, pár celých na ozdobu)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo pasírovaných rajčat
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • špetka cukru (volitelné)
  • čerstvá petrželka
  • parmazán (volitelné)

Postup:

  1. Uvař těstoviny v osolené vodě podle návodu „al dente“. Mezitím si připrav omáčku.
  2. Na pánvi rozehřej olivový olej a krátce na něm orestuj nasekaný česnek – pozor, nesmí zhnědnout, jen zesklovatět.
  3. Přidej překrojená cherry rajčata a nech je chvíli restovat, až začnou měknout a uvolňovat šťávu.
  4. Vmíchej rajčatový protlak nebo pasírovaná rajčata, dochuť solí, pepřem a případně špetkou cukru, pokud jsou rajčata kyselejší.
  5. Nech krátce provařit – stačí 3–5 minut. Pak přidej uvařené těstoviny a promíchej přímo na pánvi.
  6. Podávej posypané čerstvou petrželkou a můžeš přidat i nastrouhaný parmazán.

Tip z kuchyně:

Chceš to trochu ostřejší? Přidej špetku chilli vloček. A pokud ti doma zbylo pečené kuře nebo opečené tofu, neboj se je do směsi přihodit!

Zdroj: Vlastní recept

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz