Hlavní obsah
Jídlo a pití

Udělal tyhle brownies a tchyně ho začala respektovat – kouzlo z trouby

Foto: Freepik

Brownies

Tahle verze brownies je neskutečně vláčná a plná chuti. Chutnají jako z nejlepší kavárny. Peču je, když chci udělat dojem – a vždycky fungují.

Článek

Poprvé jsem tyhle brownies pekl na nedělní rodinný oběd. Chtěl jsem něco jednoduchého, ale efektního – a čokoláda s oříškovým krémem je sázka na jistotu. Od té doby je dělám pravidelně. Jsou vláčné, s bohatou chutí kakaa, a díky krému navrch působí jako z cukrárny.

Co budete potřebovat:

  • 150 g másla
  • 100 g kvalitní hořké čokolády (alespoň 70 %)
  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 30 g kakaa
  • špetka soli
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 170 °C (horkovzduch 160 °C).
  2. Ve vodní lázni nebo na mírném ohni rozpusťte máslo s čokoládou. Nechte mírně zchladnout.
  3. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny (cca 3–5 minut).
  4. Do vaječné směsi opatrně zašlehejte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
  5. Přisypte mouku, kakao, vanilku a špetku soli. Vše důkladně promíchejte, až vznikne hutné těsto.
  6. Nalijte do menší formy vyložené pečicím papírem (cca 20×20 cm) a pečte 20–25 minut – střed by měl být ještě trochu vláčný.
  7. Nechte úplně vychladnout. Pak navrch rozetřete čokoládovo-oříškový krém a posypte ořechy.

Tip z praxe:
Pokud máte čas, nechte brownies přes noc odležet v lednici – druhý den jsou ještě lepší, hutnější a krém krásně zatuhne.

Zdroj: Adam Podroužek / Vlastní zkušenost

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Brownies

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz