Hlavní obsah
Názory a úvahy

Rodinné stříbro Stardance aneb kdyby hloupost nadnášela a nestoudnost k tomu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Honeyking Wikimedia Commons CC-BY-SA-3.0

Není vše rodinné stříbro, co se blýská.

Ačkoliv pravidla, umožňují publikovat na tomto webu, mimo jiné stanoví, že články nemají obsahovat útočné a očerňující komentáře, čas od času se najde nějaký jedinec, který je bohužel ignoruje.

Článek

Stalo se tak v případě reakce na můj článek „Podle šéfa ČT je Stardance rodinným stříbrem. Diváci mu dali lekci, co jím opravdu je. Aniž by si autor této reakce článek pečlivě přečetl, snažil se své čtenáře záměně mystifikovat, že podle mě snad má pořad StarDance kvůli nízké sledovanosti skončit. Nic takového jsem ovšem vůbec nenapsala!, autor zcela zmanipuloval obsah mého textu a ještě mě s neuvěřitelnou mírou nestoudnosti označit za internetovou trollku, která si potřebovala vylít zlost, zmatenou paní a navrch mě zařadil do kategorie hatterů.

Teprve poté, co byl editory Média vyzván, aby hrubě urážlivé označení, které se dotýká mé profesionální cti, odstranil, trollku nahradil provokatérkou. A to navzdory tomu, že více než dvacet let působím jako profesionální novinářka s univerzitním vzděláním ve svém oboru a věnuji se především televizní publicistice.

Rodinné stříbro

Ve skutečnosti se ve svém článku zamýšlím nad tím, proč ČT, která bezesporu vyrábí celou řadu vlastních kvalitních pořadů, věnuje tak značnou pozornost zakoupené show ze zahraničí, jako je StarDance. V neposlední řadě zmiňuji nešťastný názor ředitele ČT Jana Součka, který tento mezinárodně vysílaný formát dokonce označil za rodinné stříbro ČT.

Lze jen spekulovat, zda šlo jen o nešťastný, bezelstný výrok ředitele Součka, jenž jen tak pro zajímavost jindy zase za rodinné stříbro ČT označil Otázky Václava Moravce, nebo zda on sám netuší, co to vlastně rodinné stříbro je. Rozhodně k němu nepatří pořady zapůjčené, které se masově vysílají po celém světě a jsou součástí neblahého trendu globalizované zábavy.

V textu rovněž zmiňuji rozhořčení a překvapení diváků právě nad tím, že šéf ČT do kategorie rodinného stříbra StarDance zařadil. Do ní podle nich patří zcela jiné, Českou televizi vyrobené, vynikající a vskutku kultovní pořady, které oslovují diváky ČT již desítky let. Mimochodem, samotná ČT natočila výtečný dokumentární cyklus, nazvaný Rodinné stříbro, věnovaný tradičním českým průmyslovým značkám.

Proti gustu žádný dišputát

Jestliže autor, podobně jako ředitel ČT, považuje StarDance za rodinné stříbro, je to tak jen vizitka jeho neznalosti. Ale je docela možné, že se skutečně domnívá, že rodinným stříbrem je to, co se třpytí, což o StarDance platí vskutku vrchovatě. Nicméně, proti gustu není žádný dišputát a obdiv vůči StarDance mu, ani nikomu jinému, nikdo nebere.

A pokud se dožaduje dat, tak mu nějaká ráda prozradím. Zatímco můj příspěvek si přečetlo přes sto tisíc čtenářů a víc než tisíc z nich navíc označilo, že se jim líbí, on sám získal pouhých dvacet souhlasných reakcí.

Adéla Hofmanová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz