Hlavní obsah
Umění a zábava

Stardance. Bude končit pro nízkou sledovanost? Reakce na článek „Diváci dali Stardance lekci…“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Raub, Česká Televize

Hvězdy Stardance

Má veřejnoprávní služba právo na vlastní existenci.

Článek

„Cože, nikdo už se nekouká na naše rodinné stříbro?“ hrklo ve mně, když jsem si přečetl nadpis článku, na nějž reaguji. Prolétl jsem ho pohledem a… hergot, špatná sledovanost, nevypadá to dobře… ale! Samý hate, žádná data. Jak je to tedy s tou sledovaností? Jde vážně ke dnu? Budeme muset příští rok strávit sobotní večery (nebo třeba nedělní - bůh žehnej i-vysílání) bez více či méně zdařilých hlodů Marka Ebena a Terezy Kostkové? Bez více či ještě více podivných (ale už-to-k-tomu-patří-tak-to-máme-rádi) hlodů Geňy? Bez špičkových výkonů zpěváků, celého „Maneki-neko“ orchestru a všech ostatních, kteří se na úspěchu show podílejí? A v neposlední řadě bez „Mojí“ Adrianky Maškové (či manželčina Dominika Vodičky)? No to snad ne!

Hledám statistky. „Kde je v tom článku sledovanost?!“ Nebo alespoň odkaz na data, ze kterých autorka čerpá, něco čeho se chytit! Počkat. Co to ta autorka povídá o sledovanosti „silvestrů a televarieté?“ Pořadů, které nemůžou oslovit nové diváky, a starým tyto pořady už nemůžou nic nového nabídnout. Překvapit, pobavit. A proč vlastně autorka dává do srovnání pořady, které mají sumární sledovanost ve výši asi desítek milionů shlédnutí, protože, ruku na srdce, je ČT opakovala za ty desítky let pocitově alespoň desettisíckrát? A kde jsou k tomuhle nějaká data, se kterými bych mohl polemizovat? Porovnává autorka sledovanost prvních shlédnutí nebo všech repríz? Nebo jen vlastní nechuť ke Stardance (a obliba Holcmana?) ji přiměla k tomu, aby si vybájila upadající diváckou chuť dívat se na mistrovská vystoupení - na Vernera, Cinu, Kopeckou, Kubařovou, Valentu… Ale i Pavláska a Maršálka? Data, data… Kde jsou data?

Nabírám podezření, otevírám vedlejší okno, statistiky. Ufff. Klid. Ohně do Rohanu můžem sfouknout, horkou linku zchladit. Můžeme si ulevit nad další internetovou trollkou, která si potřebovala vylít zlost a (asi?) chvíli tvarovat veřejné mínění? Nebo politovat pomatenou paní, která plete jablka a hrušky? Nevíme - nenabídla nám data, nad kterými uvažovala. Jak typické pro spoustu haterů - fakta stranou, MOJE pocity vpřed. Jisté je jedno - krize sobotních večerů není.

Vážení čtenáři, abyste nemuseli podnikat stejnou mentální cestu jako já, pod článkem nabízím svůj zdroj dat. A i možnost komentářů, ve kterých jsem připraven sbírat vaši zpětnou vazbu. I tu negativní. To autorka (alespoň při psaní článku) nemá - nedozví se tak přímo pod svým článkem, že lže. Nebo minimálně že je vedle, jak ta vedle. Stardance, naše rodinné stříbro, měla sledovanost skvělou. Kostková může vyzařovat z obrazovek i příští rok a Ebenovi může vyvařovat zase nějaký další hvězdný účinkující. Třeba Kašpárek.

Závěrem si dovolím trochu polemiky. Bez dat, založenou na pocitech: Veřejnoprávní služba dělá svoji práci. Nabízí každému, co mu jest libo. Každý se na ČT může dívat, na co chce. Na skvělé seriály. Na méně skvělé seriály. Na diskuzní či historické pořady, Silvestry, Televarieté, Stardance, zprávy, AZ-kvíz… Je mi to vlastně putna na co. A ne každému se musí všechno líbit. Pokud se do ní chce autorka (nebo kdokoliv jiný) obouvat, prosím. I to může. Důvody by asi byly - to je na jiný článek. Ale nízká sledovanost u Stardance? Co chce milá paní více než 1,5 milionu diváků?

Máte pravdu. Diváci to řekli jasně. Naše rodinné stříbro máme rádi. A jen tak si ho vzít nedáme.

https://www.mediaguru.cz/clanky/2024/10/zahajeni-nove-rady-stardance-jasnym-sobotnim-vitezem/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám