Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bohaté matky versus chudé? Bohatý otec byl nakonec nejrozumnější

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Finanční situace rodin je mnohdy rozdílná. Jak se ukázalo v jedné škole, bohatší matky dětí ani nenapadne, aby tak nějak soucítily s těmi chudšími.

Článek

V jedné soukromé škole byli rodiče na třídních schůzkách vyrozuměni, že současné lavice dětí jsou již starší a neodpovídají nejnovějším, více vhodným pro jejich děti. Zároveň byli vyzváni, aby počítali s tím, že pokud budou chtít pro své ratolesti lavice nové, je nutné aby i oni lavice financovali.

Schůzky nabraly na síle mezi jednotlivými maminkami. Ty, co nedisponují finančním bohatstvím, argumentovaly, že tak hrozné lavice ještě nejsou a můžou klidně dětem sloužit dále. Také přiznaly, že je to pro ně finančně velmi nákladné.

O tom ale maminky jiných vrstev nechtěly ani slyšet. Argumentovaly, že jejich děti budou rozhodně mít ty nejmodernější a nejlépe nejdražší lavice.

Maminky, které na to finančně měly, nakonec vyhrály a bylo rozhodnuto. Nakoupily se nové lavice. Jenže aby některé děti měly to nejlepší a druhé ne, by způsobilo nejspíše posměšky mezi dětmi. A tak jediný tatínek, který rovněž souhlasil s nákupem lavic, vyřešil celou situaci.

„Děti by neměly být rozdělovány takovým způsobem.“

To, k čemu se rozhodl, nikdo nečekal.

Otec jednoho z dětí nakoupil ty nejlepší školní lavice nejen svému potomkovi, ale všem zbývajícím deseti dětem, které musely zůstat u starých opotřebovaných.

Foto: Pexels.com

Ilustrační obrázek

Tyto lavice byly nakonec ještě kvalitnější, než zakoupily majetnější maminky. Díků se tatínek dočkal pouze od rodičů, kteří si to dovolit nemohli. Ostatní maminky se cítily dotčeny, protože děti chudších poměrů měly nakonec ještě lepší lavice než jejich děti. Dokonce jim to celé přišlo diskriminační.

Tento případ se nestal v České republice. Jde spíše o to, jak společnost rozděluje i děti.

Gesto tohoto muže, mimochodem bohatého podnikatele, ukázalo, že ne všichni bohatí lidé musejí být bez empatie. Smutné je, že tento pohled na věc má muž. Ženy mají častěji potřebu si skrze peníze a postavení dokazovat, že jsou prostě něco víc. A bývá jejich prioritou, aby to bylo vidět také na dětech. Spíše by se čekalo, že právě maminky budou mít pochopení. Ale bohužel.

A tak tento otec uštědřil bohatým matkám lekci. Chtějí-li se povyšovat, pak ať do toho netahají děti a nerozdělují třídu na chudé a bohaté.

Za správné pokládám také to, že děti nosí v některých školách v zahraničí uniformy. A je úplně jedno, zda je to dítě chudé nebo majetné, je to stejný student jako každý další ze třídy a uniforma zajistí nehodnotit se mezi sebou podle toho, kdo má značkovější oblečení.

Zdroj: Dailymail.co.uk

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz