Hlavní obsah
Zdraví

Houpání a jeho velké přínosy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Baarast Project/Pexels

Houpeme se rádi již od dětského věku. V tomto věku nám to také přijde tak nějak normální. Ale co když nám už bylo třeba 50 a více let? Není to trapné? Naopak, podle vědců navíc velmi přínosné pro naše zdraví.

Článek

Zaměříme-li se na dámy, pak je dobré vědět, že houpání nejen posiluje svalstvo, které už věkem ochabuje a ubývá, ale plusem houpání je také posilnění pánevního dna, což je pro ženskou populaci velmi důležitým aspektem.

Možná vám tato činnost přijde ve vašem věku směšná, ale vědci dokazují přínosy jak po psychické stránce, tak i po stránce zdravotní. Spojte tuto činnost spolu s relaxem u moře, kde bývají houpačky zavěšeny na stromech. Houpat se můžeme i v houpačce ze sítě. Nebo jen tak na hřišti, když se budete věnovat svým vnoučatům, které jistě potěší, že se babička houpe s nimi.

Foto: Matheus Bertelli/Pexels

Ne nadarmo jsme se i my jako děti rády hupaly, bylo nám to už tehdy velmi příjemné.

Po psychické stránce se houpáním aktivuje prokrvení celého těla, vánek přítomný u houpavého pohybu nesmírně uklidní vaši mysl a navodí dobrou náladu.

Budeme-li se houpat alespoň hodinu, spálíme při tom 200 kalorií. A pokud u houpavého pohybu usneme, je to jen další plus, protože díky houpání přichází velmi hluboký spánek plný klidu. Takový hluboký spánek nemáte ani doma v posteli.

A posledním bonusem této činnosti je také fakt, že probíhá na čerstvém vzduchu, a často za přítomnosti hřejivých slunečních paprsků. Tělo se učí být ve vyvážené pozici.

Houpání tak nabízí je samá pozitiva, a tato zábava je spojena s užitečností pro naši duši i tělo.

Zdroj: Healthshots.com

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz