Hlavní obsah
Móda a trendy

Krásné tělo i v 65 letech? Nejen Simona Krainová k němu může mít nakročeno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels/Jonaorle

Každý, v každém věku, chce žít zdravý a krásný život. Některým se to daří natolik, že dokážou jiné povzbudit či inspirovat. U nás je spoustu obdivovatelů Simony Krainové, ve světě okouzluje žena, které je 65 let.

Článek

Dáma jménem Yazemeenah Rossi předvádí svou přirozenou krásu a vysvětluje, jak být i ve svých letech ženou, která se nemusí za své tělo stydět. Sebepřijetí znamená být ve spojení se zdravým rozumem a být v úžasu nad zázrakem, kterým jsme jako lidské bytosti, a zázrakem, kterým je lidské tělo.

Modelka francouzského původu Yazemeenah Rossi boří všechna pravidla. Byť je jí 65 let, stále se drží na špici top modelingu a pracuje pro světoznámé značky.

Tato žena sice začala s modelingem až po 40. narozeninách, ale její mladistvý vzhled je nepřehlédnutelný i dnes, když je jí 65 let.

Foto: Instagram

Zvláštní byla tím, že již od 12 let jí začaly šedivět vlasy. To ale nebylo překážkou. Dnes ví, že být krásná znamená hlavně to, že se přijímáme právě takoví jací jsme. Jaké máme myšlenky o stárnutí obecně, a také má v oblibě větu, kterou s radostí používá i Simona Krainová, že věk je jen číslo.

Pouze váš vnitřní hlas vám diktuje, jak se můžete cítit i vypadat a v myšlence je síla.

„Vždycky jsem žila zdravě. S přibývajícími roky zjistíte, co je pro vás dobré. Ale není to jen o jídle. Zářit budete jedině, když budete šťastní.“

Podle Yazemeenah není dobré si třeba v 50 letech hrát na dvacetiletou. Po menopauze se vaše tělo mění, nemáte už ani tolik energie a sil ke cvičení. A tady je nutné začít svému tělu naslouchat. Úžasné zpevnění těla vám nenabízí jen činky a posilovna, ale i jóga, která je navíc úžasným zdrojem klidu a harmonie nejen těla, ale i duše.

A co strava?

„Nikdy nejím uměle zpracované, mražené nebo nízkotučné potraviny nebo jídlo do mikrovlnky.“ Odpůrců mikrovlnek je čím dál víc. Jejich záření, které jde na jídlo, se neukazuje jako příznivé pro naše tělo.

Foto: Instagram

„Většinou jím organické věci a každý den si vařím z čerstvých potravin. Jím hodně zeleniny, ovoce, ořechů a kvalitní ryby a maso.“ Žádné nátlaky diet a podobně. Každý tlak vyvíjí protitlak. A být pod tlakem neprospívá vaší hlavě ani vašemu tělu. Nenutit se do ničeho. Nechce se vám dnes běhat? Tak nechoďte! Běžte až vás vaše tělo samo vybídne. Účinek bude mnohem větší než běh pod tlakem.

Setkala se s mnoha reakcemi, většinou negativními, na své šedivé vlasy. Ale vždy měla hluboký smysl pro sebeúctu, hodnotu a důstojnost. A to se stalo klíčové k jejímu úspěchu. Když si věříte, vaše tělo vám na vaši sebedůvěru krásně odpovídá. Radost ze života se propisuje i na vašem těle, ve výrazu tváře atd.

„Naopak, byla jsem hrdá na to, že jsem navzdory kritikům stála za tím, co bylo pro mě správné, a takhle to bylo vždy celý můj život. Peníze nikdy nebyly tím, co by mě přimělo dělat věci, které mi připadaly špatné, nebo proti mému vnitřnímu nastavení.“

Foto: Instagram

Tato dáma radí okamžitě blokovat jakékoli toxické myšlení. Zahodit jakékoli toxické jídlo a či toxické přípravky na pleť. Vždy vše jen BIO.

Být tedy spokojená a krásná se dá i po menopauze. Jen skutečně chtít žít i jinak, než jsme zvyklí. Přijměme fakt, že opravdu nemusíme být scvrklí, nemocní a nešťastní, že už se nám pomalu život chýlí ke konci. VŠECHNO JE V HLAVĚ, a není to jen přísloví.

Zdroj: Daily mail

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz