Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Milujete se příliš hlasitě, volám na vás policii

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels.com/Jonathan Borba

Ne každý má pochopení pro milostné radovánky. Je to přestupek nebo spíše úsměvný případ?

Článek

Strážníky velmi pobavilo, když je kontaktoval muž, že mají okamžitě vyřešit přestupek, kdy je (podle něj) překročena povolená hlasitost.

Podle volajícího se velmi hlasitě někdo oddával milostnému dovádění na kapotě auta a on nemohl spát!

Vzhledem k tomu, že strážník má svou povinnost, jel na určené místo. Ale to, že i policii samotnou tato stížnost spíše rozesmála, svědčí i jejich příspěvek na sociální síti.

Zde uvedli, že mezi nejhlasitější savce patří vorvaň. Na druhém místě je uveden plejtvák a třetí je vřešťan. Jaká je hlasitost dovádějícího páru netuší, ale rušili spánek volajícího. A tak museli vyrazit.

Komentáře sledujících byly také vtipné.

Se divím, že lidi nevolají na městskou, že ráno zpívají ptáci.
Facebook

Hrozí takovým párům nějaký postih?

Podle vlastní zkušenosti informuje na iDnes.cz muž, že za hlasitý sex a rušení nočního klidu dostal pokutu 1000,-kč.

Například jedna paní z Krnova byla tak odhodlána podat důkazy, že si výkřiky svých sousedů nahrávala a poté je předávala policii. I tady se ale policie pouze pousmála.

Také v Liberci byl divoký pár odměněn pokutou. Tady strážníky volala žena, která viděla z okna pár oddávající se tělesnému dobrodružství.

Jak je to tedy s pokutami? Je to porušení?

„Velmi podstatnou otázkou je, kdy sousedé provozují hlučný sex. Zda v době nočního klidu, nebo mezi 6.01 až 21.59. Po dobu nočního klidu se předpokládá mimo jiného klid pro spánek. Jestliže je nutný okamžitý zásah, přivolejte městskou policii, která může bezohlednému sousedovi uložit blokovou pokutu“, říká advokát Štěpná Ciprýn.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz