Hlavní obsah
Lidé a společnost

Mrazivá zpověď zdravotní sestry. Druh ji polil benzínem a zapálil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels/RonLach

ilustrační obrázek

Žena žijící v moravskoslezském kraji, vypráví svůj děsivý příběh. Celá tato událost byla naštěstí tou poslední, kterou musela prožít.

Článek

Celý smutný incident se stal v červenci tohoto roku.

Druh této ženy dorazil na místo, kde pobývali a žena mu nachystala oběd. Když se šla převléci do místnosti, kde spí, druh na ni křičel, aby se okamžitě vrátila zpátky, nebo ji polije benzínem a zapálí. Muž měl v sobě bohužel alkohol, a tak jeho agresivita byla značná.

„Je tam takové okénko, přes které jsem viděla, že přichází s kanystrem. Když jsem byla při převlékání v předklonu, ucítila jsem, jak mi po vlasech a těle stéká benzín. Pak už jsem jen slyšela cvaknutí zapalovače.“

Žena, která je vyučenou zdravotní sestrou si pamatovala, že si musí chránit hlavně dýchací cesty. Protože si rukou kryla tvář, utrpěla na tomto místě největší popáleniny. Dále velmi vážné popáleniny na zádech a nohou.

„Byla jsem v šoku a už ani nevím, jak se mi vlastně podařilo uhasit.Válela jsem se po matraci a pak běžela přes půl baráku a vylila na sebe kýbl vody.“

Žena si sama zavolala záchranou službu a policii. Jejímu druhovi to bylo jedno, jen se díval jak žena hoří.

Po okamžité hospitalizaci byla žena 10 dnů v umělém spánku. Lékaři připravili ženu i přátele na nejhorší. Šance na přežití byla mizivá, dávali jí 50:50. Byla provedena transplantace kůže.

Foto: Pexels/RonLach

ilustrační obrázek

Pachatel je ve vazbě, kde mu hrozí 20 let vězení. Jaký byl jeho motiv, žena netuší. Přičítá vše alkoholu a chorobné žárlivosti, ke které ale neměl důvod.

Různá utrpení snášela čtyři roky. Týrání a zlomená ruka jsou dalším počinem tohoto muže.

Tato dáma, která je původem z Polska, má pět dětí. Jeden ze synů je policistou a druhý vojákem. Vzhledem k tomu, že stále žije v nelítostných podmínkách a nemá pořádné zázemí, ani nechtěla, aby za ní synové přijeli.

Sociální pracovníci jsou této oběti ku pomoci, aby se co nejdříve dala do kupy také po sociální stránce. S tímto mužem ji tady potkalo jen holé peklo.

V 95 % jsou oběťmi domácího násilí ženy. Tyto ženy se vyznačují tím, že stále mají silný vztah ke svému tyranovi, své bití a ponižování odůvodňují tím, že za to mohou právě ony. Odmítají násilí přiznat svému okolí, kterému je její jednání často nepochopitelné. Žena s tímto syndromem je často netečná, otupělá a nemá žádné dlouhodobější plány. Málo komunikuje, je nepřístupná a nezajímá se o dění kolem sebe.

„Domácí násilí se nenápadně a pomalu stupňuje. Trýznitel vás přesvědčí, že všechno je vaše vina a kdybyste nedělala to či ono, tak by vás vlastně nemusel bít a týrat. Nezbývá než čekat, kdy o vás budou psát v Blesku, že vás partner zabil. A na to s hrůzou čekám i já,“ říká například i paní Jana.

A žena, o které je tento příběh říká: „Milovala jsem ho. Láska je slepá.“ Současně dodává, že tohle už ale své lásce nikdy neodpustí. Dodnes je unavená z nekonečného hojení a špatného spánku v bolestech.

I takhle bohužel některé ženy platí za lásku a oddanost.

Zdroj: Tisk Regionu, Domacinasili.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz