Hlavní obsah

Nespravedlivý osud hasiče Vaška chytl naši populaci za srdce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: pexels.com/Pixabay

Těžko si představit bolest maminky, která přišla o syna. Navíc, když z něj vyrostl správný mladý muž se srdcem na správném místě.

Článek

Příběh Vaška oběhl česká média a snad všechny dojal k slzám.

Vašek měl od dětství sen, že se stane hasičem. Jenže člověk míní a život mění. Osud byl k němu nelítostný a uštědřil mu i jeho rodině ránu největší. Vzácný nádor a konec mladého života.

Jenže Vašek byl hrdina každým coulem. Není divu, hasiče nemůže dělat někdo, kdo má strach.

Vašek byl ještě na škole, když se krutou diagnózu dozvěděl.

Rozhodl se, že i teď bude statečný. A taky, že bude všem symbolem naděje a odvahy. Nevzdávat se, bojovat.

Vašek neztrácel svou odhodlanost ani po té, co se nemoc po operaci vrátila. Naděje na uzdravení byla ale mizivá.

Touha ho vedla, chtěl pomoci všem, kteří si prožívají totéž. Moc si přál napsat a vydat knihu, která měla dodat ostatním sílu. Jeho čas na tomto světě se rychle krátil, svou knihu tak bohužel nedokončil.

Jeho maminka Monika byla se svým synem do poslední chvíle. A hlavně si přála, aby příběh jejího syna znalo co nejvíce lidí. A osud jejího syna skutečně obletěl média.

Vašek inspiroval všechny v okolí. A moc si přál, aby jeho odkaz pomáhat druhým tady byl i po jeho smrti.

V nebi založím andělský záchranný sbor
Vašek

Jeho srdce dotlouklo v jeho 20 letech.

Slova nepochopení, smutku, ale zároveň podpory se dostalo rodině také na sociálních sítích. Příběh Vaška je opět k zamyšlení.

Proč? Proč mladý a navíc hodný odvážný člověk?

Všichni za tím vidí jediné. NESPRAVEDLNOST.

Vašek a jeho příběh chytl také slovenská média. Jen stěží najdeme odpověď na to, proč se to děje. Umíralo i dříve tolik mladých lidí? Z jakého důvodu odchází lidé tak velmi brzy?

Stejně jako v mém okolí, maminka, které bylo pouhých 39 let. Od diagnózy prožila s dětmi už jen dva měsíce. Zde o  dítě přišli nejen její rodiče, ale také její děti zároveň přišly o maminku. Přála si být s dětmi do poslední chvíle. Ač to bylo velmi těžké pro děti i jejího partnera, její přání jí bylo splněno. Odvážnost celé rodiny mě nutila přemýšlet s ohledem na její děti nad psychickým dopadem celé té situace. Jedno z jejích dětí je ještě velmi malé. Její rozhodnutí ale naprosto chápu. Osobně bych to zřejmě nezvládla i když bych si v její situaci přála totéž. Toto rozhodnutí je na každém z nás a každý to vidíme jinak.

Všichni víme, že smrt patří k životu. A všichni si přejeme být do poslední chvíle s těmi, které milujeme. Chceme mít to štěstí zemřít doma, mezi svými. Smrt si bohužel nevybírá. Mladý nebo starý člověk. Zemřít důstojně si přejeme a zasloužíme všichni.

Vašek využil služeb hospice a usnul mezi nejbližšími. Tak jak si to přál. A to je hlavní.

Jeho maminka na něj může být právem pyšná.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz