Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Osudová láska? Podle Tamary Klusové existuje. Ale může velmi bolet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels.com

Ilustrační obrázek

Na osudovost ve vztazích má manželka zpěváka Tomáše Kluse jasný názor.

Článek

Tamara Klusová je známá svými osobitými názory. Je to maminka tří dětí a se svým manželem Tomášem Klusem si prošla různými eskapádami.

Podle jejích slov není nejdůležitější jen láska, ale odvaha. Protože bez odvahy nedokážeme nic, ani milovat. Máme strach ukázat se skutečně takoví, jací jsme. Máme strach být svobodní a druhým odpouštět.

Bez lásky se určitě nedá žít, ale manželství Tamara nemusí. Vdávat se nechtěla. Ale když ji Tomáš o ruku požádal, pochopila, že on s ní přece chce být až do smrti, v dobrém i zlém. Nabídl jí tím sebe a své srdce až na věky.

Tamara má hezký názor na slovo sňatek. To, že byl sňatek uzavřen, je podle ní právě chybný název. Ve slově uzavřen máme pocit, že jsme do něčeho uzavřeni a už nemůžeme dělat různé další věci.

Manželstvím je správně sňatek otevřen. Nyní se nám otevřela cesta manželství a je potřeba nejen lásky, ale právě i odvahy. Odvaha jít i přes to stále sám za sebe. Jít pořád tou svou cestou, a přesto společnou.

Tamařina svobodomyslnost je vidět i v tom, že respektuje člověka takového jaký je a jeho svobodu. Ani její děti jí podle jejích slov nepatří, je za ně pouze zodpovědná. Respektuje je jako svobodné duše.

Takový pohled má i na manželství a partnerství jako takové. Ze své zkušenosti tvrdí, že úplně nejlepší je po svém partnerovi vůbec nic nechtít. A být vděčný za to, co ten druhý pro nás dělá. Například to, že se Tomáš o ni a své děti krásně stará. I když se to očekává, samozřejmé to není. A je fajn muže pochválit. Dát mu najevo, že v jeho blízkosti se cítí celá. Žádné příkazy a nadávky, že neudělal tamto nebo ono. Je svobodný člověk a je na něm, jakou cestou jde. I tak se jejich cesty spojují. Mají spolu přeci tři děti.

I na nevěru svého milovaného muže pohlédla s nadhledem. A to i přesto, že to bylo bolestné a něco v ní tehdy umřelo. Vidí v tom sílu a odvahu překonat ty těžkosti toho sňatku, který byl manželstvím otevřen.

Člověk má pocit, že je konec… konec všeho. A konec to je jen tehdy, když srdce jednoho už miluje srdce někoho dalšího. Pokud tomu ale tak není, vždy je cesty z té pomyslné bouře. Ta cesta je láska mezi vámi, protože právě o tu se vždycky vyplatí bojovat. A vykašlete se na to, co si o tom budou myslet ostatní.
Tamara Klusová

Jinými slovy, pokud se srdce druhého nezamilovalo, bylo to pouze povrchní. A toto lze odpustit, protože láska mezi dvěma neskončila, stále je tady a o to silnější. Srdce toho druhého stále bije pro nás, i když mohl někde „ulítnout“.

Na začátku vztahu si prošla nelehkým obdobím, kdy byla obviňována z toho, že Tomáše Kluse přebrala své kamarádce Tereze a hned s ním otěhotněla. Lidé ji neměli příliš v lásce. Přítelkyně Tereza náhle ztratila jak partnera tak kamarádku.

Dnes s odstupem času je možné se na to dívat tak jako někteří sledující. A to tak, že za tento čin se jí to vrátilo v podobě Tomášových nevěr. Tak či tak, manželé Klusovi jsou stále po svém boku a zřejmě to skutečně je osudová láska, na kterou Tamara věří.

Co je to osudovost, to záleží na pohledu každého z nás. Pokud je to pro někoho i odpouštění nevěr, proč ne. I tady záleží, jaký úhel pohledu tomu dáme. Odpouštění nevěr může být jisté popření sebe sama, své vlastní hodnoty. Nebo to může být skutečná odvaha, síla a hlavně víra v tento vztah. Máme-li srdce druhého, máme stále sebe navzájem. I přes ty bolavé eskapády.

Zdroje: Youtube, Blesk.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz