Hlavní obsah
Lidé a společnost

Varovný případ seniora. Nereagujte na slovo „zdarma“

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Neúcta ke starším lidem a vychytralost. K tomu bohužel i smutná naivita seniorů.

Článek

Zkušenost pana Milana opět ukazuje, že podvodníčci ví, jak na starší populaci a co na ni zabírá. Stačí zmínit slovo „zdarma“, obléci se jako profesionál a máte to jisté.

Pan Milan žije sám ve svém domě. Před dvěma lety si nechal měnit okna.

Když na něj zazvonil muž, oděn jako servisní technik, a hlavně tvrdíc, že jen dělá servisní kontrolu oken a dveří, nic se neplatí, neměl nejmenší důvod se něčeho obávat. A hlavně si to spojil s těmi novými okny.

Falešný technik měl v ruce letáčky a opravdu zkontroloval dveře, kde nenalezl nic špatného. Ale tak pro jistotu pana Milana upozornil, že v okolí proběhly krádeže, a tak raději vše kontrolují. A dodal, že by bylo pro jistotu lepší mít vstupní dveře zabezpečené. Jen tak nenápadně nabídl panu Milanovi bezpečnostní závoru, která se nehradí ihned. Jen je potřeba podepsat žádanku a složit zálohu ve výši 500,- Kč.

Protože muž působil opravdu seriózně a k ničemu nenutil, pan Milan svolil. Navíc přece mu dělá servisní kontrolu zdarma, tak proč by mu nevěřil.

Přesně o to ale falešnému pomocníčkovi šlo. Zjistit, kde má pan Milan uložené peníze. Když to zjistil, pokračoval s tím, že tedy ještě provede kontrolu oken. A tady už využije toho, že je horko a požádá o vodu.

Času vykrást panu Milanovi obálku s hotovostí samozřejmě využil.

Při odchodu se mile rozloučí a sdělí, že se mu někdo ozve ohledně bezpečnostní závory. Zanechá kontakt i na sebe, a tak je vše s největší pravděpodobností v pořádku.

To, že je obálka prázdná, zjistil pan Milan až druhý den. Číslo na technika samozřejmě neexistuje a ohledně závory se dodnes nikdo neozval.

Tímto chce pan Milan varovat. Opravdu nikoho cizího k sobě nepouštějte, i když vypadá seriózně a nabízí vám službu zdarma. Nemáte-li skutečně něco domluveno a objednáno, nemá u vás nikdo cizí co dělat.

Zdroj: asenior.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz