Hlavní obsah
Rodina a děti

Zajímavé výchovné metody celebrit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Monstera production/Pexels

Výchovné metody jsou různé a někdy už na děti ani nezabírají. Zajímavým typem jsou některé přístupy z řad celebrit. A není pravdou, že dítě celebrity je vždy rozmazlenec se vším na stříbrném tácu.

Článek

1) Například děti bývalého fotbalisty Davida Backhama jsou vedeni k pravidelnému pobytu na čerstvém vzduchu. Na počítači nesmějí trávit více jak jednu hodinu denně. Zabraňují tak vznikající závislosti na technologii a online světě.

2) Jak být skromný učí své děti herec Ashton Kutcher velmi zajímavým přístupem. Pokud jeho děti dostanou od rodičů, přátel či prarodičů více jak jeden dárek, například k narozeninám či Vánocům, jsou povinni si vybrat ten, který se jim nejvíce líbí a ostatní dárky musí odevzdat na charitu potřebným, protože ne každé dítě má takové štěstí a je hezké pomáhat.

Foto: Vlada Karpovich/Pexels

3) Maminka Jessica Alba, která má tři děti, zastává i u nás známý trestík. Její děti musí stát v koutě a nos mít u zdi. Fyzické tresty příliš neuznává.

4) Zajímavý způsob jak donutit dítě, aby znalo cizí jazyk krom svého rodného, má známá herečka Gwyneth Paltrow. Její děti mají zákaz televize. A pokud se na ni chtějí dívat, musí to být pouze kanál v jiném jazyce, zásadně francouzský či španělský.

5) Jak dbát o své zdraví se svým dětem rozhodla ukázat Kourtney Kardashian nebo Madonna. Ta svým dětem nepovoluje pojídaní zmrzliny či jakýchkoli jiných mléčných výrobků. Kardashian zavrhuje používání mikrovlnné trouby. Její děti si jídlo v tomto vybavení ohřívat nesmějí, aby pochopili, že záření na jídlo je podle Kourtney škodlivé i pro jejich tělo. A o svou tělesnou schránku musí pečovat už od dětství.

6) Že se k luxusu musíte umět dopracovat, dává svým dětem najevo známý šéfkuchař Gordon Ramsay z pořadu MasterChef. Ten lítá na dovolenou s matku svých dětí zásadně v business třídě. Jeho děti už ale ne. Ty letí obyčejnou třídou. Chtějí-li si užívat luxusu, musejí si na to vydělat.

7) Krásná herečka Julia Roberts je maminkou tří děti. Ačkoli jejím dvojčatům už bylo 18, a jejímu synovi 15 let, stále mají zákaz sociálních sítí, které podle Julie Roberts nejsou k ničemu prospěšné. To že měly dcery 18 podle herečky neznamená, že nebudou poslouchat svou matku.

Podle Julie Roberts je hlavně důležité pořizovat si děti, když už jste na ně opravdu zralí a máte k důsledné výchově trpělivost.

Zdroj: Brightside-me.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz