Hlavní obsah

Absurdita: vládní výbor pro LGBT vede lobbistka za LGBT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: LGBT by Stockcatalog is licensed under CC BY 2.jpg

Jedním z nejabsurdněji postavených organizačních útvarů vlády je vládní Výbor pro práva LGBTI+ lidí. Nebylo by lepší přejmenovat jej na Výbor pro lobbing za LGBT?

Článek

Nikdo soudný nepochybuje o tom, že menšiny LGBT jsou nedílnou součástí naší společnosti a že diskriminace toho, že ten či onen souloží určitým způsobem nebo s tím či oním, je iracionální, ujetá a nedává smysl. V současné době jsme se však dostali do druhého extrému: Česká republika je tlačena do pozice, kdy LGBT aktivisté vymýšlejí a žádají neexistující práva (třeba právo na manželství nebo právo na dítě).

Nyní se těmto absurditám podřizuje státní/vládní aparát. Ten by ovšem měl být nestranný z hlediska jakékoliv ideologie a nepodléhat tlaků těch či oněch lobbistů. A kromě jiného popřát sluchu nemalé části občanů, kteří varují před riziky prosazování kontroverzní agendy LGBT. Například pro práva malých dětí, zaručená v Úmluvě o právech dítěte, anebo ohledně surogátního mateřství, které je považováno za novodobé otroctví a degradaci žen na pouhé nosnice.

Teze o nestrannosti státního aparátu však podle všeho neplatí pro LGBT. Předsedkyní vládního výboru je podle webu Výboru Lucia Zachariášová z lobbistické organizace, přesněji řečeno lobbistického brandu Jsme fér, které se snaží prosadit „manželství pro gay a lesbické páry“. Pomiňme zjevný význam slova manželství, které odkazuje ke slovům muž a žena, Jsme fér tedy spíše prosazují ženželství či manmalství. Je absurdní že v čele vládní výboru pro určitou oblast působí lobbistka či právnička lobbistické značky z téže oblasti. Je to podobné, jako kdyby existoval výbor pro telekomunikační operátory a v jeho čele by stál ředitel O2 Czech Republic. To je těžko neobhajitelné.

Za iniciativou Jsme fér stojí lobbistické neziskovky či organizace Amnesty International, Logos Česká republika, Mezipatra, Prague Pride, PROUD Queer Geography. Řada z těchto organizací již ve Výboru pro práva LGBTI+ lidí má své přímé zástupce jakožto „zástupce akademické sféry a nevládních neziskových organizací zaměřených na práva LGBTI+“. To je samozřejmě v pořádku, byť převaha aktivistů ve Výboru nad resorty je vysoce zarážející a znepokojivá. Ovšem aby vládnímu výboru šéfovala jedna z LGBT lobbistek - to je ptákovina, která by měla být napravena.

Bizarní fungování vlády v této oblasti ukazuje nepodepsaný dokument na webu Výboru s názvem „Témata pro činnost Výboru pro sexuální menšiny“. Hned prvním bodem je „Zavedení manželství pro páry stejného pohlaví s rovnými podmínkami v rodinných vztazích mezi manžely a dětmi, majetkových právech, sociálních otázkách atd.“ Poradní aparát vlády tak přiznaně přebírá cíle lobbingu LGBT organizací a neziskovek a nastoluje otázku, nač vlastně si občané volí své politické zástupce do něčeho, čemu se říká Vláda České republiky. Témata, agendu stejně určují nikým nevolené neziskovky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz