Hlavní obsah
Prezidentské volby

Ambicím Danuše Nerudové definitivně zlomila vaz podpora ideologie LGBT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TV Nova

Nastartovaná kampaň Danuše Nerudová utrpěla několika údery, se kterými již tým kandidátky nemohl mnoho dělat, například se skandálem kolem rychlotitulů. Pak však přišla nevynucená střelba do vlastní nohy - podpora kontroverzní ideologie LGBT.

Článek

Je polovina prosince 2022 a prezidentská kandidátka Danuše Nerudová (foto) se v průzkumech poprvé dostává do vedení, když jí tehdy podporu vyjádřilo 28 procent voličů. Na první(ho) v řadě se vždy více střílí a tak logicky přišla silná kanonáda a rozdmýchání skandálu, který doposud jen středně doutnal - aféra s turbotituly na Mendelově univerzitě v Brně, které Nerudová šéfovala v letech 2018 až 2022. To Nerudovou a její tým znervóznilo natolik, že v následných rozhovorech a debatách bývalá rektorka podala velmi slabý a nevýrazný výkon.

To vše několik dní před prvním kolem voleb korunovala naprosto nepochopitelná chyba, která definitivně potopila Nerudové šance na křeslo na Hradě - podpora nepříliš populární ideologie LGBT, kterou řada lidí spojuje s neomarxismem. „Jsem PRO manželství pro všechny i pro adopci dětí homosexuálními páry. Jsem PRO redefinici znásilnění a PRO konsenzus. Jsem PRO ratifikaci Istanbulské úmluvy. Jsem PROTI povinné sterilizaci trans osob. Jsem zásadně PROTI zpřísnění potratové politiky,“ šokovala Nerudová nevynuceným kiksem zkušené marketingové stratégy a znalce české politiky. Přihlásit se tak silně a v tak klíčovém momentu k rozeštvávání České republiky může jen úplný politický šílenec nebo diletant.

Podobná levicová témata a postoje, které fungují jako rozbuška nepříjemných kulturních válek, pouze silně rozeštvávají obyvatele Česka a spolehlivě fungují jako polibek smrti pro ty naivní politiky, kteří se pokoušejí tuto kartu hrát z progresivních pozic. Své by o tom mohli vyprávět výrazně neúspěšní levicoví Zelení nebo Piráti, kteří fatálně pohořeli u posledních parlamentních voleb. Stokrát se pak Nerudová mohla zaklínat tím, že chce být prezidentkou, která spojuje, s toxickou zátěží podpory LGBT tomu však věřil už jen málokdo.

Nerudová by měla plné právo nafackovat a dát padáka tomu „mozku“ ze svého týmu, který jí vmanévroval do nesmyslu s třaskavými a nepopulárními tématy LGBT. Byl bezpochyby jedním z faktorů (do diskuse je, jak silný byl), který potopil ambice Danuše Nerudové, už už sahající po účasti v druhém kolem. Velmi silné varování pro všechny vnímavé a trochu hlouběji uvažující politiky v České republice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz