Hlavní obsah
Umění a zábava

Avatar 2 překročil v tržbách 2,2 miliardy dolarů. Je na dostřel od slavného Titanicu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Falcon

Režisér James Cameron je skutečným králem Hollywoodu a globálního kinoprůmyslu. Hned tři jeho filmy jsou mezi nejvýdělečnějšími blockbustery všech dob.

Článek

I téměř dva měsíce po premiéře v kinech velkofilm Jamese Camerona Avatar: The Way of Water (foto; 2022) stále vydělává na prodeji kinovstupenek. O uplynulém víkendu prodal lístky za více než 25 milionů dolarů. Celkové tržby filmu aktuálně překročily 2,2 miliardy dolarů a nyní jsou na úrovni 2,214 miliardy. Znamená to, že Avatar 2 je pouhé 3 miliony pozadu za dalším Cameronovým perfektně vydělávajícím kinotrhákem - snímkem Titanic (1997).

Globální výdělky Titanicu doposud dosáhly 2,217 miliardy dolarů a ještě se mohou pohnout. V kinech je totiž znovu nasazená remasterovaná 3D verze Titanicu (za uplynulý víkend 22 milionů dolarů), která cílí na valentýnové publikum. Na samotné špičce nejlépe vydělávajících filmů je pak další Cameronův filmu - první Avatar (2009) s tržbami 2,924 miliardy dolarů.

www.borovan.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz