Hlavní obsah
Umění a zábava

David Koller vydává novou studiovou desku, k novince pětkrát vyprodal Jazz Dock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Filip Čermák

Člen legendární skupiny Lucie a zpěvák David Koller (foto) vydává novou desku, nazvanou LP XXIII, necelých osm let po předchozím albu ČeskosLOVEnsko.

Článek

Obsahuje deset písní, z nichž více než polovinu protagonista zveřejnil v posledních dvou letech jako singly doprovázené videoklipem.

„Ještě před covidem, v roce 2019, jsem si řekl že budu dělat písně po jedný, ne albovým stylem, ale že chci mít každou píseň jako singl, pochopitelně i kdyby to měl být singl mimo rádiovej mainstream. Myslel jsem na to, že už před vznikem gramofonu se chytaly mezi lidmi písně po jedné. Z druhý strany mám za to, že každej z muzikantů, kdo zažil snahu o rádiový (s)hit, bude asi vědět o čem mluvím. Náhoda je blbec,“ komentoval Koller.

Textově na album přispěli například Márdi, Jan Vávra, Matěj Belko nebo Patrik Hartl, zatím dosud nezveřejněnou písničku Za hranou otextoval Kollerův první kapelník z Jasné páky, nedávno zemřelý Michal Ambrož. Hlavním textařem alba je básník Jáchym Topol, jehož dílem je polovina písní na desce.

Na vydání alba naváže koncertní šňůra LP XXIII - Tour 2023. První z osmnácti zastávek bude 3. března v Plzni, poslední 28. dubna v České Lípě. Zhruba uprostřed turné obsadí David Koller a jeho kapela hned na pět už v tuto chvíli vyprodaných večerů pražský klub Jazz Dock.

www.borovan.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz