Hlavní obsah
Umění a zábava

Jana Plodková hraje v novém filmu o ženách po čtyřicítce, do kin vstoupí na jaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Zuzana Panská

Hojně obsazovaná herečka Jana Plodková (Ostrov, Mimořádná událost, Vánoční příběh) má další hlavní roli.

Článek

Plodková se na jaře představí v nové filmové komedii Život pro samouky (foto) jako „žena po čtyřicítce, které život připraví řadu neočekávaných situací“. Film natočila režisérka Jitka Rudolfová (Rozkoš, Zoufalci) podle knižní předlohy Láska pro samouky Barbory Šťastné.

Další role hrají Jaroslav Plesl, Barbora Seidlová, Zuzana Kronerová, David Švehlík, Václav Neužil, Lukáš Příkazký nebo Simona Babčáková. „Měla by to být víc komedie, než romantika. Jakákoliv romantika je totiž ve filmu vždy nějak převálcována nečekanými okolnostmi i ironií a sarkasmem hlavní hrdinky,“ uvedla Rudolfová.

Producentem filmu je Luminar Film (Martin Růžička, Jindřich Motýl), partnerem filmu je streamovací platforma Voyo.cz (TV Nova) a TV Markíza. Film podpořil Audiovizuálny fond SR, distributorem je Bontonfilm. Život pro samouky se točil během podzimu 2022 v Praze, do kin zamíří v květnu 2023.

www.borovan.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Jana Plodková
Jaroslav Plesl

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz