Hlavní obsah
Aktuální dění

Klíma s Marešem rozjíždějí nový podcast pro Seznam Zprávy, zaměří se na „záhady“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Internetová firma Seznam.cz rozšiřuje nabídku podcastových pořadů.

Článek

Reportéři Josef Klíma (foto) a Jaroslav Mareš připravili pro Seznam Zprávy novou podcastovou minisérii s názvem Skutečné české záhady. „Zaměří se na největší tuzemské vyřešené i nevyřešené události.“

Klíma má na kontě true crime podcast České podsvětí, který podle Seznamu od roku 2020 nasbíral přes pět milionů digitálních poslechů. Mareš je spisovatel, reportér a autor pořadů TaJeMné podzemí či Badatelé a webu Badatele.net, který odhaluje historická tajemství a zakázaná a nedostupná místa. Společně s Klímou a Marcelou Sobotkovou působí na Seznam Zprávách v investigativní rubrice s názvem Tým Josefa Klímy.

Podcast Skutečné české záhady nabídne pět premiérových dílů, kromě jiného o „setkání československé armády s UFO a odhalí zákulisí legendy o štěchovickém pokladu“. „S Josefem Klímou a Jaroslavem Marešem se pouštíme na pomezí žánru historie a mystery, který v podcastech patří mezi posluchačsky nejpopulárnější. Mezi oběma reportéry funguje skvělá chemie - Pepa Jardu ve vyprávění usměrňuje jako ten větší skeptik z dvojice, ale je vidět, že příběhy, na kterých jako reportér v 80. a 90. letech sám pracoval, jej stále přitahují. Nevylučuji, že sérii ještě prodloužíme,“ uvedl Radek Kedroň, zástupce šéfredaktora Seznam Zpráv pro audio a investigativu.

Nejposlouchanějším podcastem z dílny Seznam Zpráv je co do celkového počtu přehrání podle internetové firmy pořad 5:59 Lenky Kabrhelové. Na Seznam Zprávách loni nasbíral 613 tisíc přehrání na webu a v aplikacích 3,5 milionu stažení. Druhým nejposlouchanějším podcastem je Ptám se já, rozhovory Marie Bastlové s 460 tisíci přehrání audia na webu Seznam Zpráv a 2,7 milionu stažení v aplikacích třetích stran.

www.borovan.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz