Hlavní obsah
Umění a zábava

Metalový Arakain slaví 40 let na scéně a připravuje velký koncert v O2 Universum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: bestsport

Letitá a úspěšná metalová kapela Arakain (foto) si v letošním roce připomíná 40. let působení na hudební scéně. Turné 40LETour1 otevřelo na jaře sérii koncertů po České republice, aby na podzim pokračovalo s 40LETour2 a s novým setlistem.

Článek

Celé koncertní tažení Arakain zakončí 28. ledna 2023 výročním koncertem v pražské hale O2 Universum. V programu výroční akce vystoupí Lucie BíláPetr Kolář. Někdejší frontman a zpěvák Aleš Brichta pozvání podle své bývalé kapely odmítl.

„Čtyři křížky, to je vizuálně docela efektní symbol. U služebního věku už je to ale trochu horší. Vždycky jsme chtěli dělat svojí práci co nejlépe, ale neodvážil bych se myslet, že nám to vydrží čtyři desetiletí. A už je to tady. Toho by samozřejmě nešlo dosáhnout bez našich fanoušků, kteří nám po celou tuhle dlouhou dobu byli v našem putování katalyzátorem. S Arakainem právě probíhá druhá série koncertů k výročí s výběrem z repertoáru celé historie, abychom si tak s fanoušky připomněli i další hity celé naší éry. Podzimní koncerty se tak liší od jarního turné, protože průřez ze všech 20 desek a 40 let není možné postihnout za dvě hodiny jednoho koncertního setu,“ uvedl kapelník Arakainu Jiří Urban.

Arakain byl založen v roce 1982, zpěvák Brichta v kapele působil do roku 2002. V anketě populární hudby Český slavík se metalová formace nyní umístila na 13. místě v kategorii Kapely.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Arakain

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz