Hlavní obsah
Finance

Miliardář a vlivový hráč Bakala se vrací do svého ztrátového mediálního podniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: BMM
Článek

Mediální dům Economia, ovládaný miliardářem Zdeňkem Bakalou (na fotce vpravo), rozšiřuje dozorčí radu. Od 1. prosince se členy dozorčí rady stali Bakala, který je jediným akcionářem firmy, a Antonín Dvořák, člen strategického investičního týmu společnosti Bakala Capital. Doplní tak dosavadní členy dozorčí rady Jana Hanouska, Luboše ŘežábkaZdeňka Frieda. Bakala se do dozorčí rady mediálního domu vrací po téměř čtyřleté přestávce.

„Myslím, že přišel správný čas, abych se vrátil do dozorčí rady vydavatelství. Před více než třemi lety jsme já a má žena (vlevo, pozn. aut.) odstoupili z orgánů Economie, abychom vytvořili prostor pro vznik pojistek, které zaručí všem našim redakcím nezávislost při tvorbě novinářského obsahu. Dnes jsou již tyto pojistky integrální součástí modelu řízení a kontroly celé firmy, a já tak mohu opět sehrávat aktivnější roli v hledání způsobů, jak napomáhat k rozvoji a prosperitě našeho vydavatelství. Jsem přesvědčen, že silná nezávislá média jsou klíčová pro demokracii, a věřím, že nejlepší zárukou našeho úspěchu v budoucnu je vytvoření stabilního a ekonomicky soběstačného mediálního domu, který bude dobrým zázemím pro skvělou práci našich novinářů,“ prohlásil Bakala. Dozorčí rada Economie tak bude nově působit jako pětičlenná.

Již dříve jsme psali o tom, že Economia, vydavatel spíše levicových Hospodářských novin, Respektu, Hn.cz nebo Ekonomu, v posledních letech prodělává. V roce 2021 prodělala téměř 8 milionů korun. O rok dříve mínus činil přes 32 milionů. Kumulativní ztráta za poslední čtyři roky dosáhla 125 milionů korun. Bakala proto musí do vydavatele Hospodářek sypat desítky milionů z vlastní kapsy.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz