Hlavní obsah

Ministr Rakušan navrhuje dezinformační rodné listy a usnadňuje cestu k obchodování s miminky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vláda ČR

Zdánlivě nenápadná změna v matrikách a rodných listech, kterou navrhuje ministerstvo vnitra Víta Rakušana, je ve skutečnosti tvrdým útokem na ženy-matky a na práva dětí.

Článek

Další z radikálních neomarxistických nápadů dorazil ze zahraničí do České republiky, dveře mu do země otevírá ministr vnitra Vít Rakušan. Ten by chtěl zavést nový typ rodných listů - kromě existujícího, pravdivého, ve kterém jsou uvedeni skutečný otec a skutečná matka dítěte, rovněž něco jako dezinformační rodný list, pro děti vychovávané stejnopohlavními páry. V nich bych bylo uvedeno v kolonce dvakráte „rodič“. Což je samozřejmě nesmysl - veškerá moderní věda se shoduje na tom, že lidské dítě vzniká vždy spojením ženského vajíčka a mužské spermie. Jinými slovy, pár žena-žena nebo muž-muž nikdy nemohou zplodit dítě a tudíž dva muži nebo dvě ženy nikdy nemohou být rodiči stejného dítěte.

Nový Rakušanův nápad je tak dezinformační akce par excellence. Proč proboha Rakušan zavádí dezinformační rodné listy, které neodpovídají skutečnosti a které jsou v rozporu i s učivem pro základní školy? Zarážející je, že výše uvedenou dezinformaci začala papouškovat i některá česká média, která začala psát o „dětech, narozených stejnopohlavním párům“. Ale jak je výše uvedeno, stejnopohlavním párům se nikdy žádné dítě narodit nemůže. Kdo tvrdí opak, lže. V tomto typu společenství je maximálně jedna skutečná matka nebo skutečný otec a pak cizí strejda nebo cizí teta.

Podobný extrémní návrh útočí na základní práva dětí, obsažená v Úmluvě o právech dítěte, kterou Česká republika ratifikovala. Především na právo každého dítěte znát své skutečné rodiče a být jimi vychováván. Dále tu je článek 3: „Zájem dítěte musí být předním hlediskem při jakékoli činnosti týkající se dětí.“ Dezinformační tvrzení, že cizí strejda/teta je rovněž rodič, evidentně práva dětí znát svůj biologický původ porušuje. Každé dítě má skutečnou matku a skutečného otce, kteří definují identitu dítěte. Pokud nový typ rodných listů bude tvrdit, že rodiče mohou být dvě ženy nebo dva muži, tak je to umělý, navíc dezinformační konstrukt.

Rakušanovým ministerstvem navrhovaný dezinformační rodný list tak nabourává jedinečnou vazbu skutečné matky a dítěte a uhlazuje cestu pro nebezpečnou a amorální tendenci: přetváření žen na nesvéprávné nosnice a obchod s malými miminky. K tomu již leckde dochází: dva homosexuálové si v e-shopu vyberou vajíčko, jeden z nich je oplodní a pak tento zárodek nechají odnosit ženou-nosnicí, často z chudších poměrů v třetích krajinách. Nové rodné listy tuto praxi usnadní. Bující zvrhlý obchod s dětmi v České republice dobře popsal článek ze Seznam Zpráv (zde). Dítě je živý tvor se svými právy, potřebami, s jedinečnou identitou. Nové dezinformační rodné listy však z dítěte fakticky umožní spoluvytvářet produkt, zboží, předmět nákupu. To je v rozporu s elementární humanitou, lidským soucitem a moderním pojetím civilizace. Rakušanovy dezinfo rodné listy by tak měly být rozhodně odmítnuty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz