Hlavní obsah

Oběti nenávisti: LGBT střelkyně v USA zastřelila děti v křesťanské škole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Metro Nashville Police Department

Další otřesný případ střelby na amerických školách vyvolává znepokojující otazníky kolem ideového pozadí vražedkyně, která se hlásila k transgender hnutí.

Článek

Američanka Audrey Elizabeth Haleová se narodila jako žena. Několik posledních let se podle policie identifikovala jako transgender muž. V pondělí 27. března se ozbrojena dvěma poloautomatickými puškami a pistolí vydala do své bývalé střední, křesťanské školy The Covenant School v Nashvillu (Tennessee) s cílem zabít co nejvíce nevinných lidí.

Výsledkem masakru jsou tři mrtvé děti, každé ve věku 9 let, a tři zaměstnanci školy včetně ředitelky. Ještě předtím, než ji policie zneškodnila měla na místě nechat jakýsi osobní manifest, ve kterém měla podrobně popsat svůj nenávistný plán útoku vůči křesťanské komunitě. Jaký je vztah motivů střelby a transgenderu pachatelky, je v tuto chvíli předmětem zkoumání. Někteří však již upozornili na možnou roli transgenderových hormonálních medikamentů.

Haleová tak rozmnožila řady LGBT střelců či střelkyň, kteří obrátili zbraň proti svým blízkým. Jen tak namátkou z posledních let - střelba v Denveru/Coloradu v květnu 2019, nebo střelba v Aberdeenu/Maryland v září 2018. Šok způsobil i vyšinutý čin lesbického páru v roce 2019 v Kalifornii, podezřelý z týrání dětí, který současně se svou sebevraždou z útesu svrhl i svých šest adoptivních dětí (viz zde).

Samozřejmě, z celkového počtu všech masových střelců v USA je to stále nízké procento. I tak řada hlasů začala upozorňovat na radikalizace části LGBT aktivistů v poslední době, kteří agresivně útočí na lidi s odlišnými názory. Řada podobných radikálů se k LGBT ideologii hlásí i v České republice. Na místě tedy seriózní debata jak deradikalizovat část LGBT aktivistů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz