Hlavní obsah
Názory a úvahy

ODS v Praze spoluprací s levicovými chaoty z Pirátské strany zradila své voliče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pirátská strana

Poslední komunální volby v Praze byly mimo jiné referendem o tom, zda chaotický primátor Zdeněk Hřib má kromě jiného pokračovat v destrukci pražské dopravy nebo zda se Praha stane normálním moderním městem s dobrou průjezdností.

Článek

Ti, kteří chtěli, aby Hřib nepokračoval v ponižujícím chaosu, svévolné buzeraci a šikaně automobilistů, volili kromě jiného ODS, TOP09 a KDU-ČSL. Tedy koalici Spolu, která se vůči Hřibovi negativně vymezovala. Zvolili Spolu a mají Hřiba zpět. Podle koaliční smlouvy se má stát „1. náměstkem pro dopravu“. Jinak, než zradou voličů Spolu se to nazvat nedá.

Připomeňme, že za doby Hřibova primátorství došlo kromě zneprůjezdňování ulic a stavbě „barikád“ třeba na magistrále (jinak se ty uzavírky třeba v září 2021 nazvat opravdu nedají) rovněž ke kauze Dozimetr. V ní podle názoru policie tzv. Slepičácký gang tuneloval finance Dopravního podniku hl. m. Praha.

Levicoví radikálové Piráti mají rovněž podle koaliční smlouvy dostat na starosti tzv. pražský klimaplán. Opět pro připomenutí - jeho autorem je bývalý náměstek primátora pro životní prostředí Petr „Slepičák“ Hlubuček (viz zde), který měl být klíčovou figurou Slepičáckého gangu. Kontroverzní klimaplán počítá s objemem nákladů 230 miliard a to, že jej mají na starosti zrovna Piráti, není opravdu dobrá zpráva.

Zejména pražská ODS koalicí s levicovými radikály z Pirátské strany zradila své voliče a v současné době je pro pravicového voliče nedůvěryhodnou a nevolitelnou stranou. Praktickým důsledkem je, že část voličského elektorátu ODS je nyní bezprizorní a hledá někoho důvěryhodného, kdo by zastupoval její zájmy. Bude zajímavé sledovat, kdo z politického spektra se této šance chytne.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz