Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pražská ODS se rozpouští v pirátském radikalismu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Magistrát hlavního města Prahy

Čerstvý pražský primátor Bohuslav Svoboda (foto) v těchto týdnech zažívá hluboké ponížení - celá Praha vidí, že se bojí malé skupinky levicových extremistů, která beztrestně šikanuje obyvatele hlavního města.

Článek

Již posedmé týrali levicoví extremisté v dopravní špičce desítky tisíc Pražanů, spěchajících do práce, s dětmi do škol atd., s blokační akcí, požadující snížení maximální rychlosti ve městě na 30 kilometrů v hodině. Nemá smysl se rozepisovat o tom, jak je tento požadavek hloupý (zvýšení emisí, zhoršení životního prostředí v Praze, rozsáhlejší zácpy atd.) a jak je jen zástěrkou k útoku proti autům jako takovým. Zajímavější jsou dopady na politické rovině.

Pouliční akce extremistů ale především ukázala ideový i mocenský rozklad pražské ODS, kdysi nejsilnější strany v metropoli, a opovrženíhodnou slabost primátora Svobody. Pražská ODS udělala kardinální chybu, když se premiérem Petrem Fialou nechala dotlačit do holportu s extremistickými Piráty. Pod vlivem pirátských radikálů, ideových soudruhů dnešních dopravních blokátorů, se evidentně rozpouští někdejší kořeny ODS (pražské i celostátní), to znamená důraz na svobodu, trh a obrana právního řádu. Pravicový volič v Praze už nemá v městské radě zastání a zastoupení, občanští demokraté jej zradili kvůli mocenskému paktu s Piráty. Za tento úpadek je v pražské ODS zodpovědný především Svoboda, ale i radní Alexandra Udženija není bez viny.

Ale jak známo, každý slabý kus je ve vlčí smečce roztrhán. V pozadí nyní číhají mladí vlčáci, kteří cítí slabost zdánlivého alfa samce (primátora Svobody), a budou chtít krev. Mluvit se začíná například o rázném starostovi Prahy 9 Tomáši Portlíkovi. Teď je ta chvíle, kdy moc leží na ulici (teď nemyslíme akce levicových extremistů, ale mlčící majoritu Pražanů) a je v dosahu každému, kdo se nebojí. Primátor Svoboda se bojí. Každý kdo proti šikanujícím extremistům zasáhne, bude veleben a okamžitě získá plnou náruč politických bodů.

Nesmíme zapomenout ani na další uskupení, které vystupují na obranu Pražanů a automobilistů. Například nová formace Motoristé sobě, která v posledních komunálních volbách navzdory mladosti a krátké kampani získala slušná startovní 2,3 procenta. Kdo si řekne o moc v Praze, která vypadla Svobodovi z ruky hned po nástupu do funkce?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz