Hlavní obsah

První chyba prezidenta Pavla: jmenování toxického Hladíka ministrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TV Nova

Pokud jeden z prvních kroků nového prezidenta Petra Pavla předurčují jeho další roky, nečekají Českou republiku lehké časy.

Článek

V pátek 10. března prezident Pavel jako jeden z prvních svých tahů jmenoval místopředsedů KDU-ČSL Petra Hladíka ministrem životního prostředí. Prezident Zeman toto několik měsíců odmítal a měl pro to dobré důvody. Připomeňme si: s Hladíkovým jménem je zmiňována stále nedořešená kriminální kauza přidělování brněnských bytů. V této souvislosti policie zasahovala i v Hladíkovi kanceláři vzhledem k tomu, že vyšetřovatelé politika podezřívají z ovlivňování privatizací majetku města Brna (viz zde). Jinými slovy, Hladík je přesně ten typ člověka, který nemá v ministerské pozici vzhledem k možné vydíratelnosti co dělat.

Jenomže na druhou stranu, Hladík je členem progresivní brněnské úderky KDU-ČSL, v rámci strany dost ostře vlevo. A papouškuje ty správné soudružské fráze - o destruktivním Green Dealu (ten je podle Hladíka v pořádku), o dotacích (rozšíříme, navýšíme), recyklacích nebo o zákazu aut se spalovacími motory (správné). K tomu Hladík přidává i pochlebování klimatickým extremistům. Je to známá věc: čím má politik více másla na hlavě, tím více se snaží být papežtější než papež a nasazuje mimikry uvědomělých tlachů (obzvláště prázdné byly Hladíkovy odpovědi pro Aktuálně.cz).

A to pro dnešní mocenský establishment bohužel stačí, navíc tyto fráze se zalíbením poslouchají v Bruselu. Co na tom, že pan ministr má pro oblast životního prostředí prakticky nulové vzdělaní, vhled, porozumění a know-how. Hladík se především prezentuje jako politik cynicky příchylný k evropskému establishmentu, s dobře naučenými frázemi a svazáckou vizí proměny ministerstva v progresivní apokalypsu. To vše s koulí nedořešené kriminální kauzy na noze. Přesně v těchto případech by měl jako poslední instance zasahovat prezident a vypráskat toxického kandidáta bičem od funkce. Prezident Pavel zklamal.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz