Hlavní obsah

Radikální vládní zmocněnkyně Laurenčíková ukazuje nesnášenlivou tvář cancel culture

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vlada.cz

Těm, kteří varovali před jmenováním Kláry Šimáčkové Laurenčíkové na post vládní zmocněnkyně pro lidská práva, dává poslední vývoj za pravdu. Laurenčíková se chová spíše jako poblázněná duhová aktivistka, než seriózní ochránce lidských práv.

Článek

Tak silný výtrysk toxické cancel culture, papalášské arogance a nesnášenlivého fanatismu z vládních míst tu již dlouho nebyl. Před několika dny se vládní zmocněnkyně pro lidská práva a známá levicová aktivistka Laurenčíková (foto) zle obořila na renomovaného sexuologa a psychologa Petra Weisse ve věci transgender pacientů. Podle Laurenčíkové „jeho vystoupení na tiskové konferenci Všeobecné fakultní nemocnice bylo ve znamení znevažování snahy o zrušení invazivní podmínky kastrace u transgender osob v ČR pro změnu úředního pohlaví (přeloženo do lidské řeči: aby si kdokoliv „změnil pohlaví“ jen na čestné slov, pozn. aut.).“

„Obrátila jsem se na vedení VFN, aby se veřejně omluvilo za toto vystoupení, zajistilo stažení všech poškozujících materiálů ze sociálních sítí a webových stránek VFN a dohlédlo na to, že se tato situace nebude již v budoucnu opakovat.“ Tolik Laurenčíková. Takže vystudovaná pedagožka Laurenčíková chce potlačit odborný názor erudovaného lékaře a šikanuje v tomto směru velkou nemocnici? Toto není jen výraz radikální cancel culture, ale i obyčejné lidské hlouposti nevzdělaného úředníka-ideologa, který chce rozkazovat ostatním. A bezpochyby ukázka uvažování jako z doby před rokem 1989.

Je to o to zarážející, že Laurenčíkovou do funkce jmenovala loni vláda Petra Fialy, která se deklaratorně hlásí k podpoře lidských práv. Jenže progresivní radikalismus Laurenčínkové tu evidentně chce zadupat do země Weissovo lidské právo na názor, navíc odborný. Takový fanatismus narazil i u samotné trans komunity. Část trans lidí, kteří prošli nebo procházejí změnou pohlaví, dala v reakci dohromady petici „Nemluvte za nás, mluvte s námi“ (viz zde). „Naše výzva vzniká jako vyjádření postoje lidí, kteří procházejí nebo si již prošli lékařskou diagnózou F64.0 Transsexualita a nepřejí si být bez svého vědomí a souhlasu používáni jako štít k prosazování medicínsky i společensky kontroverzních požadavků na úřední změny pohlaví „na čestné slovo“ jakýmikoliv organizacemi a politiky.“

„Odsuzujeme útoky na renomované lékařské odborníky, kterých jsme v současnosti svědky ze strany vládní zmocněnkyně pro lidská práva Šimáčkové-Laurenčíkové a radikální organizace Transparent.“ Tak silný apel trans komunity tu dlouho nebyl a je evidentní, že v sexuologii nevzdělaná Laurenčíkové nenávistným útokem na Weisse šlápla do pořádného exkrementu.

Takže si to shrňme: máme tu vládní zmocněnkyni pro lidská práva, která lidská práva spíše potlačuje. Zdánlivě bojující za sexuální menšiny, ve skutečnosti vzbuzující odpor a pobouřené odmítnutí částí těchto menšin. A ta nebetyčně sebevědomá arogance, se kterou v oboru nevzdělaná úřednice poučuje specializovaného odborníka. Postavení Laurenčíkové, která se chová jako slon v porcelánu, je neudržitelné. Vláda Petra Fialy by po roce měla přiznat, že sáhla vedle a nekompetentní Laurenčíkovou odvolat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz