Hlavní obsah
Umění a zábava

Režisér a scenárista Merkner dotočil novou komedii s Janou Bernáškovou v hlavní roli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Falcon

Režisér, scenárista a producent Rudolf Merkner (na fotce vpravo), který ke podepsán pod řadou komerčně úspěšných titulů jako Vyprávěj, Rafťáci nebo Bobule, dotočil novou romantickou komedii Jak přežít přežít svého muže.

Článek

V hlavní roli se objeví herečka Jana Bernášková (vlevo). Film vzniká podle Bernáškové stejnojmenného knižního bestselleru. Herečka už na svou úspěšnou prvotinu Jak přežít svého muže stihla navázat dalšími dvěma knižními tituly - CouraKoloušek, které se staly rovněž bestsellery. Nová romantická komedie se točila převážně v Praze po dobu 20 natáčecích dnů. Nyní budou pokračovat práce ve střižně, příprava traileru a focení plakátu s fotografem Tomášem Třeštíkem. Film zamíří do českých kin 9. listopadu, do slovenských 16. listopadu.

„Příběh se odehrává v Praze. Snažili jsme se o autentické zachycení každodennosti života v tomto velkoměstě. Proto jsme nic násilně nečistili. Po ulicích jezdí tramvaje a chodí lidé přesně tak, jak tomu je v reálu. Věříme, že i díky tomuto detailu se diváci dokáží více napojit na pocity hlavní hrdinky filmu. Budou poznávat místa, která možná důvěrně znají,“ uvedl Merkner.

Ve filmu kromě Bernáškové hrají Ivana Chýlková, Iva Pazderková, Mahulena Bočanová, Pavla Dostálová, Jitka Sedláčková, Roman Zach, Marek Němec, Tomáš Měcháček, Hana Vagnerová, Jiří Krampol, Jiří Ployhar atd. Producentem je Zuzana Konrádová (Orbis Pictures film), za kameru se postavil francouzský kameraman Nicolas Bordier.

www.borovan.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz