Hlavní obsah
Umění a zábava

Režisér Vejdělek natáčí pokračování úspěšného filmu Poslední aristokratka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Falcon

Jak jsme psali již loni, režisér Jiří Vejdělek (Tátova volha, Něžné vlny, Muži v naději, Ženy v pokušení) připravuje pokračování komedie Poslední aristokratka s Hynkem Čermákem v hlavní roli.

Článek

Ta se v roce 2019 stala druhým nejúspěšnějším filmem v kinech (první byly Ženy v běhu). Nyní tak vzniká volné filmové pokračování Aristokratka ve varu (foto). Točit se začalo před několika týdny. Filmaři se opět vrátili na jihomoravský zámek Milotice, kde se natáčely zásadní části Poslední aristokratky, a kde je také dlouholetým kastelánem autor knižních předloh obou filmů Evžen Boček. Po natáčení v Miloticích se tvůrci snímku přesouvají na zámky LemberkRájec nad Svitavou.

Vejdělek je kromě režie i autorem scénáře. Kameramanem je Vladimír Smutný. Komedie Aristokratka ve varu vzniká v produkci Evolution Films (producentka Karla Stojáková), koproducenty jsou Česká televize a slovenská společnost PubRes, film podpořil Státní fond kinematografie. Distributorem je společnost Falcon a premiéra je naplánována na začátek roku 2024.

Ve filmu hrají Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Yvona Stolařová, Eliška Balzerová, Martin Pechlát, Pavel Liška, Zdeněk Piškula, Simona Lewandowska, Petra Nesvačilová nebo Tomáš Jeřábek. „Příběh se tentokrát odehrává na jaře, o Velikonocích. Kromě legrace a zámeckého prostředí se mohou diváci těšit na svoje oblíbené herce a spoustu milostných eskapád. Na Kostce to bude vřít,“ uvedl Vejdělek.

Film Poslední aristokratka vstoupil do kin 24. října 2019. Celkové tržby v českých kinech (drtivou část tržeb snímek stihl odehrát těsně před covidovou uzávěrou kinosálů v březnu 2020) přesáhly 71 milionů korun. Lístek si koupilo více než 514 tisíc diváků. Dalších téměř 7 milionů korun a přes 41 tisíc diváků přidal slovenský kinotrh. Titul vyšel i na DVD (Bontonfilm).

www.borovan.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Poslední aristokratka
Evžen Boček

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz