Hlavní obsah

Rozpočet je v rozvalu, ministr Hladík však pošle na ideologickou převýchovu dětí přes 100 milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Vlada.cz

Je to jako zlý sen: renomovaní ekonomové mluví o katastrofálním vývoji hospodaření českého státu, deficit za první čtyři měsíce 2023 dosáhl 200 miliard korun. Ministr Petr Hladík však našel desítky milionů na vymývání mozků zelenou ideologií.

Článek

Jeden ze základních atributů, jak se liší demokratický stát od totalitárního zřízení: ve školách demokratických zemích nemá ideologická propaganda a indoktrinace dětí co pohledávat. Ti starší z nás si ještě z let před listopadem 1989 pamatují tupou a vlezlou socialistickou nalévárnu, která se z těch nejmenších a nejbezbranějších snažila udělat nové kádry pro zločineckou KSČ. Po revoluci to padlo a náš aktuální školský zákon správně stanovuje, že „ve školách a školských zařízeních není povolena činnost politických stran a politických hnutí ani jejich propagace“. Tedy včetně enviromentálních politických hnutí.

Na (stále ještě) apolitické české školství však aktuálně brutálně útočí čerstvě jmenovaný ministr životního prostředí Petr Hladík (KDU-ČSL). Podle čerstvé tiskové zprávy Hladíkovo ministerstvo posílá na klimatické vzdělávání „finanční stimul ve výši 105 milionů korun. Dotace je určena na dlouhodobé vzdělávací a osvětové projekty, zaměřené na změnu klimatu“. „Očekáváme zejména dlouhodobé projekty postavené na spolupráci se školami, projekty celoživotního vzdělávání široké veřejnosti… Výzva je zaměřena také na osvětové akce pro specifické cílové skupiny veřejnosti, jakou je například veřejná správa a samospráva nebo zájmové vzdělávání zemědělců, zahrádkářů, rybářů a dalších.“

Aby nebylo pochyb, že půjde o pochybné vymývání mozků našich dětí a širší veřejnosti kontroverzní a kritizovanou ideologií, ministerstvo ústy Hladíka upřesňuje: „Adaptace, ale i celková dekarbonizace a přechod společnosti na zelenou ekonomiku potřebují obří investice, které prostřednictvím našich dotačních titulů už nabízíme. Proměna ekonomiky ale vyžaduje také celospolečenské pochopení a změnu našeho nastavení, našeho životního stylu.“

Ano, za naše peníze se budou „přenastavovat“ děti, samozřejmě v uvědomělém duchu podivné dekarbonizace. Přesně, jak to analogicky dělali komunisti před rokem 1989. Nepochybujme, jak to bude probíhat. Více než 100 milionů korun, nebo značná část z těchto peněz, poputuje na adresy neziskovek a aktivistů, kteří již roky straší jakýmsi ekologickým armagedonem. Tedy do kapes evidentních obchodníků se strachem a šiřitelů ekologických dezinformací (těch manipulativních a dezinformačních proroctví, kolik již bylo, více zde nebo zde). Ještě v 70. letech minulého století vědci tvrdili, že dochází ke globálnímu ochlazování. Teď je v módě zase globální oteplování.

Co je nepochybné: klima se mění a je to přirozená vlastnost klimatu. Za těch několik desítek tisíc let dozadu, kam dokážeme dohlédnout ohledně nějakých klima dat, se klima vždy měnilo. Boj proti změnám klimatu je faktickým bojem zpupných lidí proti přirozenému řádu přírody. Takto bude probíhat Hladíkovým ministerstvem financované „přenastavování“ dětí a veřejnosti? Velmi pochybujeme.

Připomeňme další kontext náhlého zájmu Petra Hladíka o green indoktrinaci dětí: s Hladíkovým jménem je zmiňována stále nedořešená kriminální kauza přidělování brněnských bytů. V této souvislosti v Hladíkovi kanceláři zasahovala policie vzhledem k tomu, že vyšetřovatelé politika podezřívají z ovlivňování privatizací majetku města Brna (viz zde). Jinými slovy, toxický ministr Hladík má v současné době pořádné máslo na hlavě. Jeho chrlení frází o výhodnosti kontroverzního Green Dealu a „zelených“ dotací tak spíše působí dojmem horlivého snaživce, který je spojován s pořádným průšvihem a který se jej snaží upozadit přívalem ideologie ve stylu „ještě větší Greta než Greta“. Je ostudou Petra Hladíka i celé vlády Petra Fialy, že jako rukojmí v této hře mají být použity i naše děti.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz