Hlavní obsah
Umění a zábava

Zdeněk Pohlreich zamířil s novým kuchařským pořadem na televizi Nova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: tv prima

Televizní přestup přelomu let 2022 a 2023. Slavný TV kuchař Zdeněk Pohlreich (foto), který byl spjatý především s pořady TV Prima, se začne objevovat na konkurenční Nově.

Článek

Největší komerční televize začala točit nový soutěžní pořad Pohlreichův souboj restaurací. Zdeněk Pohlreich, který se padesát let pohybuje v profesionální gastronomii, nyní z doporučení diváků vybere dvanáct restaurací. Ty budou muset projít Pohlreichovým zátěžovým testem a ty nejlepší se utkají mezi sebou. Proslulý kuchař se již dříve objevil v několika dílech novácké show MasterChef Česko.

„Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chtěl bych ukázat nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl bych ukazovat ty, které každý zná, které plní stránky médií. Spíš hledáme něco, čemu pracovně říkáme „neobroušené diamanty“, i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská,“ vysvětluje Pohlreich.

Soutěž se podle televize nezaměří jen na klasickou českou a moderní kuchyni, ve výběru se objeví i italská, americká nebo asijská kuchyně. Proti sobě se vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením. Dostanou několik úkolů, včetně zátěžového testu - podnik naráz navštíví třicet lidí a restaurace dostane dvě hodiny na obsloužení všech hostů, a to tříchodovým menu. Hodnotit se bude nejen kvalita pokrmů, ale také servis, jak se lidé v dané restauraci cítí, jak fungují týmy.

„Pohlreichův souboj restaurací hezky doplňuje dva další populární kulinářské pořady, které televize Nova připravuje: MasterChef Česko a Souboj na talíři,“ uvedl showrunner připravovaného pořadu Radovan Síbrt.

www.borovan.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz