Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nejen květinou. Čím uděláte největší radost na Valentýna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Alex De Nawi, vlastní

V dnešní uspěchané době by si měl každý člověk najít čas na pohodovou chvilku. Svatý Valentýn přeje hezký večer všem zamilovaným. A nejen jim.

Článek

Svatý Valentýn. Také jste příznivcem tohoto dne zamilovaných? Znám spoustu lidí, kteří ho odmítají. Já ho mám ale ráda. Hlavně proto, že oslav lásky není nikdy dost.

14. únor je starodávným svátkem. Jak jsem se dočetla, jeho kořeny sahají až k roku 269, kdy byl urozený Římský kněz popraven poté, co oddával snoubence i přes přísný zákaz císaře Claudia II. Jeho mučednickou smrt si od té doby připomínají zamilovaní nejen ve starověkém Římě. Svatý Valentýn byl i po své smrti vlastně takovou středověkou celebritou. Je o něm například zmínka ve 14. století, kdy Geoffrey Chaucer napsal Valentýnskou báseň jako poctu k zásnubám patnáctiletého anglického krále Richarda II. s šestnáctiletou princeznou Annou Českou, dcerou Karla IV. První Valentinka prý byla poslaná v roce 1840.

* * *

Vždy se těším na krásný večer, kdy budu pozvána na večeři, dostanu květinu a malý dárek. Nejkrásnější pocity ve mě ale zanechávají chvíle, kdy si potom povídáme a společně sdílíme předem připravené romantické příběhy s erotickým nádechem. Na takové předehry se prostě nedá zapomenout. Osvobozuje mě to od uspěchané reality všedních a někdy dost trpkých dnů.

Také vám přijde, že je svět kolem vás víc a víc napěchovaný negativními zprávami? Pusťte to alespoň pro jeden den z hlavy a udělejte si romantickou chvilku. Pozvěte si příjemnou návštěvu, připravte malé pohoštění, lahvičku dobrého vína, zapalte svíčku a povídejte si o lásce. Pokud nevíte jak začít, pusťte si pro inspiraci například audioknížku z Audiotéky - Romantické sny. Dnes na Valentýna si ji poslechnete za jednu korunu. Věřím, že může potěšit i vás, na které velká láska teprve čeká. I vy byste měli na chvilku vypnout, alespoň dnešní večer se osvobodit od stresu, a nechat se ukolébat krásným erotickým hlasem naší (podle mne) nejskvělejší herečky a interpretky. Přeji všem kouzelné erotické sny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám