Hlavní obsah
Aktuální dění

Pásmo Gazy. Díky internetu už není možné tak snadno lhát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Pásmo Gazy

Lidé dnes všechno dávají na internet. Pravda se nedá jen tak utajit.

Článek

Dnes jsem sledovala CNN. Nějaký bojovník Hamásu tam říkal, že prý napadají jen vojenské cíle. Normálně jsem se zasmála, jak absurdní to bylo. Nikdo tomu nemohl věřit ani dvě sekundy. A to díky internetu. Dnes si všichni všechno hned natáčí na video. I ti nejhorší teroristi hned všechno umístí na internet. Samo sebou, aby se pochlubili. Díky tomu ale nikdo nemůže později tvrdit, že se události odehrály jinak. Video, jak Hamás unáší polosvlečenou dívku, která už je asi mrtvá, obletělo svět. Stejně jako další videa mladých lidí nebo starších žen, unesených teroristy. Nebýt toho, půlka světa by prostě nevěřila, že Hamás útočí na nevinné civilisty. Obrázky jsou fakt strašné, ale díky bohu za to, že pravda vyjde najevo. Televize sice taky natáčí, ale neukáže všechno, má nějakou cenzuru. Navíc záběry už většinou neukazuje zpětně, poté, kdy spousta lidí už zapomene. Na internetu videa zůstanou a jsou roky dohledatelná.

Co mě opravdu šokovalo, byly různé demonstrace na podporu Palestinců. V Austrálii, před Státní operou provolávali podporovatelé Palestiny hesla „smrt Židům“, „Židé do plynu“! Bylo to fakt děsivé a viděla jsem to na internetu, konkrétně na Twitteru. Takže pohádky o „umírněných, co emigrovali na západ“ mě moc neberou.

Buďme vděční za Internet, není dokonalý, ale často nenahraditelný.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz