Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bylo to jako z filmu! Děti poprvé na výletě díky charitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Charita Roudnice nad Labem

Víkendový pobyt v rámci Programu zdravého rodičovství

Odjet s kamarády na víkend a zažít dobrodružství? Ne, pro mnohé děti to není samozřejmost.

Článek

Některé to zažily až díky Charitě Roudnice nad Labem, která pro 17 dětí a jejich rodiče zorganizovala víkendový pobyt v kempu Mentaurov. „Bylo to skvělé. Rodiny byly nadšené, dojaté, mnohé z nich do té doby nebyly mimo svůj domov,“ vzpomíná sociální pracovnice Renáta Brožová.

Víkend se uskutečnil v rámci Programu zdravého rodičovství. Ten cílí na rodiny, které se ocitají v nepříznivé situaci a nedokážou ji zvládnout vlastními silami. Rodina například přijde o bydlení, o práci, potýká se s dluhy nebo potřebuje pomoc v péči o děti.

Foto: Charita Roudnice nad Labem

Program zdravého rodičovství

Loňský kurz charita poprvé završila víkendovým pobytem. Vedle opakovací lekce programu si děti a jejich rodiče vyslechli přednášku o kyberkriminalitě, kterou zajistilo eBezpečí.

Opékali spolu buřty, zpívali, hráli hry a byli na výletě v horách. Cestou zpět je zastihlo špatné počasí a krupobití, ale spojili síly a se vzájemnou pomocí jeden druhému se přes blátivý lesní terén dostali bezpečně zpět z vysokého kopce dolů na základnu. „Nakonec na to především děti vzpomínaly jako na úžasné dobrodružství, jako z nějakého filmu nebo strhující knihy. Možná si tenhle výlet budou pamatovat ještě i v dospělosti. S rodiči jsme se shodli na tom, že skupinu napínavý výlet ještě více sblížil a pomohl podpořit vzájemnou spolupráci a respekt,“ hodnotí mokrý výšlap Brožová.

Program zdravého rodičovství absolvovala i paní Marie, maminka čtyř dětí. Její příběh je k vidění na Stream.cz

Víkendový pobyt předčil očekávání, a tak letos charita připravuje další, tentokrát v kempu v Opárnu. Vzhledem k tomu, že na akci nelze použít dotace, prosí štědré dárce, zda by ji finančně podpořili. Do poloviny května je potřeba zaplatit 50 tisíc.  Více informací zde.

Děkujeme vám za podporu a přejeme krásné léto.

Foto: Charita Roudnice nad Labem

Program zdravého rodičovství

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz