Hlavní obsah
Víra a náboženství

Svatý Kříž a Ježíš v zahradě Getsemanské. Velikonoce očima adoptovaných dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Arcidiecézní charita Praha

Svatý kříž s imaginárním skalnatým pozadím

Jsou velmi talentované. Ve volném čase hrají fotbal, tančí, zahradničí, zpívají nebo čtou. Dvě věci mají společné: rády kreslí a do školy chodí díky Čechům, kteří je adoptovali na dálku.

Článek

„Naše děti“ se těší na Velikonoce. To, jak nejvýznamnější křesťanský svátek vnímají, nakreslily a jejich obrázky vystavujeme v kostele Panny Marie matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána v Nerudově ulici 22 v Praze 1.

Nejmladší autorce je 10 let. Jmenuje se Sonal a chodí do 5. třídy ZŠ. Má samé jedničky a miluje zahradničení. Až vyroste, chtěla by pomáhat nemocným dětem. Sonalina kresba zobrazuje Svatý Kříž s imaginárním skalnatým pozadím, které Sonal vidí jako symbol problémů, před kterými nás krucifix chrání.

Nejstarší autorce je 25 let, jmenuje se Dayou a nedávno vstoupila do noviciátu. Studuje Bibli a chce být učitelkou. Žije v klášteře 600 km od svého bydliště. Ve volnu hraje s ostatními sestrami fotbal. Její kresba znázorňuje setkání Ježíše se svou matkou Marií na křížové cestě.

Sedmnáctiletý Aide studuje 2. ročník střední školy. Přišel o rodiče a už nemá žádné příbuzné. Jako absolvent naší základní školy sv. Jana Nepomuckého dostal nabídku studovat na internátě střední školy sv. Karla Lwangy v Malongwe. Je pilný a zbožný. Aide na své kresbě zobrazuje atmosféru velikonočních oslav.

Autorem kresby zobrazující rituály spojené se Zeleným čtvrtkem je jedenáctiletá Sonia. Žačka 6. třídy chce být zdravotní sestrou. Každou neděli chodí na mši do kostela a navštěvuje hodiny katechismu. S kamarády hrají na schovávanou, tančí a zpívají.

Rituály spojené s Popeleční středou znázorňuje kresba pětadvacetileté Severine, která chodí do 3. ročníku kurzu v oboru technologie dialýzy. Po ukončení by ráda pracovala na nefrologii. Má dobré vůdčí a komunikační schopnosti, ve volném čase ráda vaří a tančí.

Oblíbeným předmětem čtrnáctiletého Fidelise je angličtina. Zajímá se také o truhlářské práce, dokonce už zkoušel vyrobit stoličky. Fidelis nakreslil Ježíše Krista, jak se modlí v zahradě Getsemanské. „Učí nás, jak se máme modlit a za každé situace důvěřovat síle naší modlitby,“ stojí v popisku kresby žáka 8. třídy.

Přejeme vám radostné a požehnané Velikonoce na výstavě „adoptovaných“ dětí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz