Hlavní obsah
Lidé a společnost

Andrej Chalimon se proslavil rolí Kolji: Herectví pověsil na hřebík a dnes prodává luxusní hodinky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: DALLE Chat GTP

Ilustrační obrázek

Andrej Chalimon se proslavil jako roztomilý chlapec z oscarového filmu Kolja. Herec prošel velkou proměnou. Jeho cesta od dětské hvězdy k dospělému muži vzbuzuje zvědavost jeho fanoušků. Herectví pověsil na hřebík a živí se jako prodejce hodinek.

Článek

Andrej Chalimon se narodil 1. ledna 1990 v Rusku. Jako malý chlapec navštěvoval školku v Moskvě, kde si ho všimli tvůrci z agentury Nikity Michalkova, a to při hledání nových filmových talentů. Tato náhoda měla velký vliv na jeho budoucí život. Hledání hlavní dětské role pro film Kolja bylo skutečně náročným procesem. Andrej byl objeven pouhé tři týdny před začátkem natáčení filmu, když už režie nevěřila, že by mohla někoho vhodného sehnat. Casting probíhal na české ambasádě v Moskvě. První dny natáčení byly pro malého Andreje obtížné a všech lidí se bál. Nedokázal se soustředit a jen se smál do kamery. Situace se zlepšila až čtvrtý den natáčení, kdy si vybudoval vztah se Zdeňkem Svěrákem.

Po úspěchu filmu Kolja získal Andrej v roce 1996 Českého lva za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli. Kvůli ekonomické krizi v Rusku zůstal další dva roky v Česku, kde chodil do školy a hrál v reklamě. Po návratu do Moskvy hrál v několika seriálech a velmi se snažil navázat na svůj úspěch z filmu Kolja. Přestože chtěl v herecké kariéře pokračovat, významné nabídky mu nepřicházely. „Když mi před 17 lety přestaly chodit nabídky, musel jsem přemýšlet, co dál,“ uvedl Andrej v jednom ze svých rozhovorů. A tak se rozhodl svůj život obrátit zcela jiným směrem .

Vystřídal hodně profesí

V roce 2006 se Andrej pokusil o studium na divadelní fakultě, ale ke studiu přijatý nebyl. Místo toho vystudoval veřejnou správu. Jeho profesní dráha byla velmi pestrá. Pracoval u filmové produkce, v obchodě s elektronikou, na vojenském odvodovém úřadě a dokonce měl na starosti údržbu moskevských podchodů. V současnosti Andrej pracuje jako obchodní zástupce firmy prodávající luxusní hodinky. „Nyní dělám do švýcarských hodinek. Lidi u nás nechají poměrně velké peníze, protože nejde o hodinky za pět rublů, ale jedny stojí kolem tisíce dolarů,“ pochlubil se Andrej a přiznal, že herectví pověsil na hřebík. Andrej Chalimon už dávno není malým chlapcem se smutnýma očima. Z roztomilého Kolji vyrostl pohledný muž, kterého by diváci filmu jen stěží poznali. Více než 20 let udělalo své a Andrej je nyní dospělým mužem s výraznou mužskou tváří.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Herectví pověsil na hřebík, ale český film neodmítne

Andrej také prožil zajímavý životní příbeh se svou židovskou přítelkyní z Běloruska. Žili spolu v Moskvě, ale vztah skončil, když odjela do Izraele. Přestože původně plánovali založit rodinu. Andrej je dodnes svobodný a bezdětný. Sice herectví pověsil na hřebík, ale má jeden velký sen. Rád by si zahrál v dalším českém filmu.Na natáčení Kolji vzpomíná s jistou nostalgií. Ačkoliv od premiéry filmu uběhlo 24 let, Andrej si stále živě vybavuje detaily z natáčení. Nejvíce si pamatuje práci se Zdeňkem Svěrákem, se kterým se na plátně nejčastěji objevoval. Dokonce po natáčení pokračoval ve studiu českého jazyka, aby se zdokonalil.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz