Hlavní obsah
Lidé a společnost

Anička Slováčková každý den myslí na smrt. Z jejích upřímných slov mrazí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

Hudebnice Anna Slováčková přiznala, že na smrt myslí každý den. Podruhé bojuje s rakovinou a bohužel to nevypadá dobře. Je ale velká bojovnice a s nemocí se pere skutečně velmi statečně.

Článek

Hodně lidí by se na jejím místě zhroutilo. Anna Slováčková však každým dnem prokazuje neskutečnou sílu. I když je to možná jen navenek, uvnitř sebe se pravděpodobně hodně trápí, což je samozřejmě logické. Vždyť jí ještě nebylo ani třicet let a už se podruhé potýká s rakovinou.

Anička Slováčková každý den myslí na smrt

Nádor, který byl původně jen v prsu, se dostal do plic a uzlin kolem. „Když máte nějakou takovou vážnou nemoc, člověk pak se smrtí jakoby tančí v takovém divném kruhu,“ řekla jednou dcera Felixe Slováčka. Zpěvačka nedávno přiznala na sociální síti, že se už neobejde bez paliativní péče. Panuje všeobecné přesvědčení, že tato péče je poskytována lidem, kteří jsou na konci své životní cesty.

„Nemusí to nutně znamenat to nejhorší,“ uvedla na pravou míru Slováčková s tím, že jí naopak tato forma léčby uklidnila. Má totiž k dispozici i psychologa a další odborníky, kteří jí pomáhají, pokud možno zvládat i každodenní nástrahy. Umělkyně si tak prý utřídila priority a dala si věci do pořádku. Také jí došlo, že o své nemoci musí mluvit a že když jí není zrovna nejlépe, není to známka slabosti.

Z jejích upřímných slov mrazí

Pro Aničku Slováčkovou je důležitá pomoc ze strany jejích nejbližších. I když se stále častěji říká, že vývoj její nemoci není dobrý, a někteří lidé nejsou optimisty, ona to naštěstí zvládá. Má však jeden velký sen. „Chtěla bych se vdát,“ řekla před nedávnem. V té době před veřejností ještě hodně tajila svého partnera. Dnes už je známé, že je zamilovaná do baskytaristy Matěje Růžičky.

Když mu nenápadně posílá fotky prstýnku, její partner prý s úsměvem říká, že ho nesmí do ničeho nutit. „Já na to, chlapče, abys to všechno stihnul.“ Všichni její fanoušci, kolegové a rodina stoprocentně věří, že se Anička vyléčí a svého velkého dne se jednou dočká.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz