Hlavní obsah
Aktuální dění

Demonstrace na Václaváku podle Pekarové: Dny Varšavské smlouvy a národ hledající agresora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TOP 09/volné dílo

Dnes jsem se na Seznam Médium dočetla, jak se v Praze nedůstojně demonstrovalo. O to horší je fakt, že premiéra republiky to vůbec netrápí a těmto lidem se vysmívá.

Článek

Na Seznam Médium jsem se dnes od jedné autorky dočetla, jak nedůstojně probíhala pražská demonstrace, která byla zorganizována pod heslem Česko proti vládě. Lidé se shromáždili v sobotu odpoledne na Václavském náměstí a chtěli, aby jejich názory slyšelo co nejvíce lidí. Jako první bod byl především nesouhlas se současnou vládou, premiérem a celkovým vládním kabinetem. Tuto akci jako obvykle svolal proruský dezinformátor Jindřich Rajchl. Sliboval, že vše proběhne v poklidu, což se však nestalo.

Lidé vyjádřili svůj názor

Jak se ukázalo, lidé chtěli důstojně ukázat a vyjádřit, že jsou se současným vedením naší země nespokojení. Jako první bod celé akce bylo vyjádřit nesouhlas s tím, jak je v České republice draho. Dále lidé protestovali proti nové důchodové reformě. Jenže celá demonstrace se po nějaké době změnila spíše ve vulgární nadávky, podporu války na Ukrajině a také nemístné poznámky a srovnávání s druhou světovou válkou. Ale to jen tak na okraj. Na internetu se následně z celé akce začaly objevovat videa, které ukazují na realitu celé sobotní akce. Když už si všichni řekli své, vydali se směrem k budově vlády, kde jejich pietní okénko za svou vlastní nespokojenost pokračovalo.

Fiala se lidem vysmál

Premiér Petr Fiala, ani jeho vládní kabinet, si však z celé této demonstrace nic nedělá. Naopak si z toho udělal srandu a zpestření sobotního odpoledne. Jak bylo vidět ve vysílání televizních novin i na sociální síti Facebook, Fiala doslova řekl: „Když chtějí protestovat, ať si protestují. Nic tím však nezmění.“ To demonstrující ještě více pobouřilo a po Praze se začaly objevovat transparenty vyjadřující vulgární obrázky směrem k premiérovi. Za mě by bylo lepší se snažit s lidmi více jednat, naslouchat a snažit se pochopit, jak v zoufalé situaci se někteří z nich mohou ocitnout.

Pekarová přestřelila na plné čáře

To, že premiér se demonstraci směje, není snad takový problém jako to, co prohlásila předsedkyně Sněmovny Pekarová. Tato vysokoškolsky vzdělaná osoba by měla vědět, co je vhodné prohlásit, a co nikoliv. A to, že demonstraci přirovnala ke dnům Varšavské smlouvy je naprostý vrchol egocentrismu a arogance. V zápětí za to také schytala pěknou kritiku, a to i od svých kolegů. „Na dnech Varšavské smlouvy na Václavském náměstí bylo o cca 90 tisíc méně lidí než na Dnech NATO. Myslím, že to vypovídá o tom, na jaké straně česká společnost stojí. Ráda bych občanům poděkovala, protože drtivá většina ukazuje, že ví, kdo je agresor a čemu se musíme bránit,“ napsala ve svém prohlášení. Markéta Pekarová Adamová část české společnosti nepochybně svým způsobem dráždí a rozčiluje. A není se čemu divit. Její kontroverzní prohlášení je opravdu smutné a lidem je z toho akorát do pláče. A právě tato žena sedí na nejvyšších místech naší politiky a rozhoduje o naší budoucnosti.

Zdroje: Twitter, Facebook, CNN

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz