Hlavní obsah
Aktuální dění

Demonstrace na Václaváku aneb žádné Česko proti vládě: Propagace Putina, násilí a vulgarita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Policie ČR/Veřejně dostupné foto

Násilí, nenávist, vulgarita a putinismus. To vše se objevilo na Rajchlově demonstraci, která byla svolána na tuto sobotu. Demonstrace Česko proti vládě se znovu vymkla z rukou a ruský dezinformátor Rajchl znovu odhalil své tmavé strany.

Článek

Demonstrace Česko proti vládě, kterou znovu svolal proruský dezinformátor Jindřich Rajchl, se ani nyní nenesla v poklidném duchu. Demonstrace nebyla v žádném případě na úrovni, naopak. Vyeskalovalo to k několika policejním zásahům. A jako boj proti vládě to opravdu nevypadalo.

Podle Rajchla je nutné změnit situaci v České republiky. Jenže podle všeho byla tato demonstrace pouhou záminkou a dobrý marketingový tah. Rajchl prostě ví, jak na to. Proto celou akci nazval jako protest Česko proti vládě, načež se Václavské náměstí v Praze změnilo v přeplněný fotbalový stadion. Uprostřed náměstí postavené pódium praskalo ve švech a každý si chtěl říct to své. Jejich proslovy byly opravdu plné emocí, přehnaných reakcí a také snahy zaujmout. Celá tato akce rozhodně nepůsobila jako důstojný protest nespokojených občanů. Ke slovu přišli i podivná individua, která zřejmě neměla nejmenší ponětí o tom, co to vlastně demonstrace je. Jediné, na co se všichni zmohli, bylo se neustále odvolávat na svobodu slova.

Panebože, co to je?

Jen těžko spekulovat o tom, jak s heslem Česko proti vládě souvisí propagace Putinových žoldáků ze skupiny Wagner. Někteří účastníci této akce měli nejenom na svém oblečení, ale i kůži vytetované logo Wagnerovců. Nechybělo ani písmeno Z, které je momentálně hlavním znakem invaze, a můžeme ho doslova srovnat s hákovým křížem. Když se pak kameraman dotyčného zeptal, proč má toto písmeno na sebe, nedokázal vlastně vůbec srozumitelně odpovědět. Za každým jeho slovem padala slova typu „no ty vole… jako vole… co vole… jasný, vole…“. Co dále dokázal prohlásit je, že naše vláda je spojená ze samých špionážních agentů americké CIA, která nad námi neustále dohlíží a dává nám jasné pokyny.

Podpora genocidy? To jako vážně?

Další věc, která zřejmě podle některých protestujících robotů souvisí s naší vládou, je genocida. Jak si vůbec někdo může dovolit toto slovo v, tak nevhodném kontextu skloňovat? Nechyběly ani hlášky typu: „Putina na vás,“ „válka na vás,“ „Hitler…“ Mnoho lidí si navíc na triko nalepily symbol podpory ruské agrese. Nikdo z protestujících na celou akci nesměl donést ruskou vlajku, protože ty by byly více než okaté. I tak se mnoho z protestujících ukázalo ve své pravé stránce a za demisi vlády rozhodně nebojovali.

Z celé akce Česko proti vládě se tak v minutě stala protiukrajinská demonstrace, která neustále osočovala nevinné lidi, která podporuje ruskou agresi a zločiny z druhé světové války. Tuto akci následně odsoudil samotný premiér Petr Fiala i šéf pirátů Ivan Bartoš. Aby toho nebylo málo, demonstrující se rozhodli vydat k našemu kapitolu, tedy k budově vlády, kde budou požadovat, aby Petr Fiala spolu s ostatními členy podal demisi. Pokud tak neučiní, chystají protestující další kroky a protesty.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz