Hlavní obsah
Názory a úvahy

Že by existoval ještě jeden Václavák?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtu si článek blogerky Terky a oči mi vylézají z důlků čím dál víc. Je vůbec možné, že jsme byly na stejné demonstraci? Nebo existuje ještě jiný Václavák?

Článek

Přijela jsem s rodinou od Ústí nad Labem a prozřetelně jsme zaujali misto ve stínu z boku pódia. Václavák už byl zaplněný, dokonce jsme potkali i starší paní, která stála na jaře vedle nás. Zdravili jsme se, smáli a vyhlíželi známé osobnosti.

Věděli jsme, že pořadatelé zamluvili celý prostor, včetně schodů u Muzea, a tak jsme doufali, že uvědomělí evropští mládežníci s ukrajinskými vlajkami nebudou rušit naši akci. Navíc měli ohlášenou demonstraci na Staroměstském náměstí, kteréžto krásné místo jsme jim upřímně přáli.

Byli jsme trochu zaskočeni, když jsme pod schody Muzea zahlédli v kruhu těžkooděnců americkou a ukrajinskou vlajku. Až později jsme se dozvěděli, že tam uvědomělí mládežníci postavili petiční stánek, což ze zákona mohou. Že jim není ale hanba, když kvůli nim tam museli těžkooděnci stát na žhavém slunci. Mohli mít stánek na Staromáku. I když ani tam by asi žádné podpisy nenasbírali, přišlo tam prý jen pět lidí, zato celý jeden přenosový vůz ČT.

Na pódiu se střídali předem ohlášení řečníci a žádné velké překvapení se nekonalo - my, dezoláti a chcimirové, jak nás nazývá blogerka Terka a jí podobní, názory řečníků už známe. Lidé s nimi souzněli ( proč by jinak taky přišli), skandovali, tleskali a v tom vedru bohužel i omdlévali. Ale vše probíhalo v klidu, radosti a veselí. Příjemně mě překvapil mnohem větší podíl mladých oproti jaru.

Během celé akce došlo jen ke dvěma incidentům, a to nahoře pod Muzeem, takže jsme se o nich dozvěděli až z televize. První nepohodu způsobil přiopilý trouba v bílém tričku, prý se znakem Wagnerovcu. Upřímně - i kdyby stál vedle mě, asi bych si ho vůbec nevšimla, většinou nestuduju znaky na tričkách, zvlášť když stojíte tělo na tělo. Byl zatčen a dobře mu tak! Druhý incident způsobil rovněž trouba - jak jinak nazvat chlápka, který se vnoří do davu velmi nenakloněného Evropské unii s unijní vlajkou? Jak podotkl reportér Prima news, je to stejně hloupé, jako kdyby Sparťan s klubovou vlajkou vletěl do slávistického kotle. Trouba byl davem vyplivnut a policií odvelen jinam. A to je vše. Jiné drama se nekonalo, ani na radostném pochodu směr Letná. Takže lituju, blogerko Terko, tvůj dramatický popis těchto dvou hloupostí je dělání z komára velblouda.

Demonstrace byla sezvaná proti vládě. Přišli ti, kteří vládu nevolili, kteří nesouhlasí s jejími postupy a kteří ji považují za to nejhorší, co nás od roku 89 potkalo. A možná ještě dříve. Přišli ti, kterým už leze krkem diktát Bruselu ohledně LGBT, greendealu i války na Ukrajině. Jaké proslovy byste, blogerko, čekala? Snad ne ódy na Fialu? Nebo na EU? Tolik naivní snad nejste, ne?

Zase - jako všichni z libo-demo scény kvákáte o dezinformacich. Co to jako je, slečno? Podle premiéra jsou to nevhodné informace. Takže ano, určitě tam zazněla slova, která se vám, odlišně naladěnému jedinci, nelíbila. Ale můžete jmenovat nějakou lež? Těžko, viďte! Zato vy lžete, jako když tiskne - NIKDO tam nevelebil Putina! Jediné, co tam trochu kontroverzně zaznělo, bylo prohlášení advokátky Samkové „nechci patřit na západ“. Přesněji na ten západ, který má plná ústa demokracie, ale stále ještě bezohledně ždímá a ničí své kolonie. A s tím lze souhlasit!

A ano, volalo se tam po zastavení války na Ukrajině a okamžitém ukončení už zcela zbytečného krveprolití. To považujete za podporu Ruska? Opravdu?

Příště nelezte tam, kde se vám to nelíbí. A když už jste přišla, naučte se informovat bez emocí, podjatosti a lží!

B

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz