Hlavní obsah
Lidé a společnost

Hvězda Ulice bojovala se závislostí na drogách. Herec skončil na ulici a mohl zemřít na předávkování

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto.cz/Zakoupená licence

Kryštof Rímský působí na první pohled jako velký pohodář. Sám ale kdysi zažil hodně krušné chvíle. Ocitl se na ulici, bral drogy a nechybělo mnoho a dnes nemusel být mezi živými.

Článek

V nekonečné Ulici ztvárňuje Kryštof Rímský postavu Kryštofa Marečka, v současné době spořádaného otce od rodiny. A tím je herec s charismatickým hlasem i ve skutečnosti. Bývaly ale doby, kdy měl do slušňáka, jakým je teď, hodně daleko. V dobách středoškolských studií byl pořádný rebel, přidal se k anarchistům, a co hůř, dal se také na drogy a skončil na ulici. O svých problémech se dnes nebojí mluvit otevřeně, ale právě naopak, doporučuje všem, aby drogy zkusili a zjistili, na jaké dno je to může ze dne na den dostat.

Hvězda Ulice bojovala se závislostí na drogách

Narodil se v Hradci Králové herci Pavlu Rímskému a malířce Jitce Bokové. Už odmala tedy přičichl k umění a bylo celkem jasné, kam se jeho další kroky budou ubírat. Jenže když mu bylo 14 let, zrovna probíhala sametová revoluce a nástup 90. let byl sám o sobě hodně divoký. A bohužel i pro Kryštofa. Právě tehdy se z něho stal anarchista, netrvalo dlouho a na vlastní kůži okusil, jaké to je brát drogy. Zpočátku to vypadalo nevinně, zkoušel je každý, když ale došlo na jehly, bylo zle. Vše prý začalo, že ho začali štvát nejen rodiče, ale i jeho nevlastní otec John Bok. Chtěl utéct před vším a postavit se na vlastní nohy. Jenže to dopadlo trochu jinak. Kvůli své nové zálibě zanedbával školu, a jak sám řekl, jeho nejlepšími kamarády se stal heroin a pervitin.

Herec skončil na ulici a mohl zemřít na předávkování

„Měl jsem menší avantýru. Byla velká, ale krátká. Bylo to tak měsíc, ale natvrdo. Říkal jsem si, že už je to pr..er, že s tím musím něco dělat, že si sám nepomůžu, zvlášť poté, co mi řekli, že chcípnu, když v tom budu pokračovat,“ přiznal herec. Celkově ale drogy užíval několik let, jednu dobu se ocitl i na ulici. Gymnázium dodělával na několik pokusů, a když neměl peníze, živil se krátkou dobu jako pingl v hospodě. Tam také potkal svou budoucí ženu. Jenže pak do toho spadnul znovu, přítelkyně mu utekla a vystrašení rodiče už nevěděli co s ním.

Jednoho dne rozhodli, že syna odvezou na detox. Jejich strach byl oprávněný, protože Kryštof od dětství trpěl srdeční vadou a kdyby pokračoval tímto stylem moc dlouho by tady nepobyl. Tři týdny ho nespustili z očí potom nastoupil na léčbu. Sám herec říká že z nejhoršího ho dostalo studium na DAMU, kam se na poprvé nedostal, a řešil to jak jinak než další dávkou. Nakonec ale vše dopadlo dobře a díky divadlu přišel na jiné myšlenky a přehodnotil od základu svůj život.

Dnes je na vrcholu a žije spořádaný život

Už jako malý se ocitl na operačním sále, a proto v roce 2000 podstoupil druhý zákrok, při němž mu voperovali umělou chlopeň. Divoká a bouřlivá léta jsou definitivně za ním. Nejspokojenější je, když sedí jen tak pod stromem a dívá se do zeleně nebo když si zajde na ryby. A když ho náhodou popadne potřeba vybouřit se, není nic lepšího než si vybít energii na divadelních prknech, na které nedá dopustit. S manželkou mají dva syny a prioritou pro něho je, aby synové vystudovali a věnovali se sportu. Mladší syn hraje vrcholově ragby. Co mu ale nedá spát, je jejich puberta, která je podle něho hodně záživná. Dříve všechno v klidu vyřešila výchovná facka, nyní je to ale jiné, řekl s úsměvem na rtech herec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz