Hlavní obsah

Saint Tropez: Místa, která vás nadchnou. Rozhodně nesmíte vynechat návštěvu četnické stanice

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Saint Tropez, město na francouzské Riviéře, je světoznámé krásnými plážemi a historickými památkami, které lákají návštěvníky z celého světa. Pro některé je toto místo luxus, ale skutečná kouzla Saint Tropez spočívají v množství památek a vůni moře.

Článek

Při návštěvě by jste neměli minout idylické pláže jako je Bouillabaisse a Pampelonne, přístav Saint-Tropez a Place des Lices a nezapomenutelné pamětihodnosti jako je Citadela a Maison des Papillons. Každé místo má svůj jedinečný příběh a atmosféru, které přispívají k neodolatelnému kouzlu Saint Tropez.

Za návštěvu stojí četnická stanice

Jen pár kilometrů od rušného centra města Saint-Tropez se nachází pláž Bouillabaisse, která poskytuje ideální pobyt pro rodiny s dětmi. Je obklopena luxusními hotely a restauracemi. Pro milovníky aktivního odpočinku nabízí pláž možnost vyzkoušet si různé vodní sporty. Návštěvníci mohou například absolvovat kurzy potápění nebo si užít parasailing a paragliding.

Za návštěvu stojí také četnická stanice, která se proslavila díky filmové sérii o četnících ze Saint Tropez, kterou režíroval Jean Girault a ve které exceloval Louis de Funès. První film byl natočen v roce 1964 a od té doby se stanice stala ikonickým místem spojeným s touto populární komedií. Návštěvníci mají možnost vyfotit se u sochy Louise de Funèse, což je velmi oblíbená atrakce, zvláště pro fanoušky jeho nezapomenutelných filmů.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Atmosféra náměstí, poloha a přístup

V přístavu Saint-Tropez kotví ohromující superjachty, které přitahují pozornost svým luxusem. Pobřežní promenáda je často místem, kde se objevují nejnovější módní trendy, a před stylovými bary a restauracemi bývají zaparkovaná luxusní auta světových značek. Z přístavu se naskýtají nezapomenutelné výhledy na město, které lákají návštěvníky k procházkám a relaxaci s výhledem na azurové moře. Atmosféra náměstí Place des Lices, je známá svou živou atmosféru a navíc je srdcem historického centra Saint-Tropez. Každé úterý a sobotu se zde konají trhy, kde místní i turisté mohou nakupovat čerstvé produkty, řemeslné výrobky a regionální speciality.

Náměstí je obklopeno staletými platany, pod kterými se scházejí hráči petanque a prodejci nabízejí své zboží. Tento historický prostor, kde se tradičně setkávají místní obyvatelé, zůstává živým centrem města i mimo letní sezónu. Kolem náměstí se nachází množství kaváren a restaurací, které nabízejí širokou škálu jídel od lehkých občerstvení po luxusní gastronomické zážitky. Tyto podniky přitahují jak místní obyvatele, tak návštěvníky, kteří si zde mohou vychutnat tu pravou atmosféru Saint-Tropez.

Foto: Wikimedia Commons/Public domain

Typická architektura a staré rybářské čtvrti

Citadela Saint-Tropez je dominantní pevnost vybudovaná na počátku 17. století a tyčí se nad historickou částí města na Vrchu Colline des Moulins. Tato historická stavba, přístupná autem či pěšky z centra města, nabízí návštěvníkům nejen historický vhled, ale i moderní přístup výtahem. Bývalý rybářský La Ponche je jedním z nejmalebnějších a historicky významných koutů Saint-Tropez. Tato část města je známá svou autentickou atmosférou a úzkými křivolakými uličkami, které vedou až k samotné citadele, tedy hlavnímu symbolu města.

Saint Tropez je skutečně očarujícím místem pro každého návštěvníka. Od idylických pláží přes historii až po umělecké galerie. Tato kouzelná místa přinášejí do života příběhy minulosti, umělecké inspirace a nesmírnou přírodní krásu. Saint Tropez zůstává místem, kde se snoubí historie a luxusní životní styl, který nabízí návštěvníkům skutečně nezapomenutelné zážitky.

FAQs

1. Kde se odehrávalo natáčení filmu Četník ze Saint-Tropez? Natáčení filmu Četník ze Saint-Tropez začalo 5. června 1964 přímo v Saint-Tropez. Scény z četnické stanice byly natočeny ve filmových ateliérech Victorine v Nice. Většina scén byla však natočena venku, což odráží styl nové vlny, který upřednostňoval exteriérové záběry.

2. Jaké zajímavosti můžete navštívit v Saint-Tropez a jeho okolí? Saint-Tropez je plné kouzla typického pro Provence. Můžete zde obdivovat butiky, procházet se po náměstí Place des Lices a v historické čtvrti La Ponche, navštívit místní citadelu, kostel a muzeum Annonciade. Při návštěvě máte přibližně 5 hodin volna, než se trajektem vrátíte do Cannes.

3. Kam se vydat ve Francii k moři? Pokud plánujete dovolenou u moře ve Francii, zvažte tyto destinace:

Nice: Nejkrásnější město na Francouzské riviéře.

Saint-Tropez: Proslulé svou atmosférou a životním stylem.

Cannes: Domov světoznámého filmového festivalu.

Menton: Město nejblíže moři na francouzské straně Riviéry.

Biarritz: Ideální pro ty, kteří preferují Atlantický oceán.

Zdroje:

https://www.beachatlas.com/cs/bouillabaisse

https://www.krauzovinacestach.cz/u-cetnika-v-saint-tropez

https://www.radynacestu.cz/magazin/saint-tropez/

https://radiozurnal.rozhlas.cz/kapitane-kam-s-tou-lodi-saint-tropez-se-prodrazi-majitele-luxusnich-jachet-6204789 

https://www.lp-life.cz/pampelonne-beach-v-saint-tropez

https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/cestovani-tip-na-dovolenou-francie-saint-tropez-cetnici-brigitte-bardot-pestry-svet.A210922_135339_kolem-sveta_taj

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz