Hlavní obsah
Lidé a společnost

Tereza Pergnerová se dostala na dno. Drogy jí zničily život, stačilo málo a přišla by o vše

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Wikimedia commons/Public domain

V 90. letech byla Tereza Pergnerová díky pořadu Eso velkou celebritou a její pozdrav „čágo belo šílenci“ znali asi všichni. Její křehká duše byla ale plná bolesti a smutku, která se pak propadla na úplné dno kvůli drogám.

Článek

Když dnes vidíme na obrazovce stále atraktivní a usměvavou Terezu Pergnerovou, lze jen těžko uvěřit tomu, že si prošla doslova drogovým peklem, a udělala věci, za které se potom styděla a dodnes se s nimi úplně nesrovnala. K drogám Pergnerovou přivedl jeden z bývalých partnerů a ona se velmi rychle stala závislou na heroinu. V té době již čekala své první dítě syna Samuela. Jak uvedla, byl to pro ni odstrašující zážitek: „Myslím, že není nic horšího než rodit vlastní dítě a vědět, že vám běží čas absťáku“. Měla za sebou těžký a náročný porod, a přesto se jí podařilo večer uniknout z nemocnice. Sestřičce namluvila, že potřebuje nutně domů za svou neřestí.

Chybělo málo a drogy

Tehdy měla stále velký nedostatek peněz, a tak kývla na nabídku erotického časopisu Leo a nafotila několik aktů na titulní stránku. Dostala za to královsky zaplaceno, ale všechny vydělané peníze padly na drogy. Dodnes nemá sílu se znovu podívat na nafocené snímky, protože je přesvědčena, že by se jí z toho udělalo špatně. Zřejmě díky drogám také několikrát potratila, než se jí narodila dcera Nathálie. V té době neprožívala zrovna ideální časy ani v lásce a její vztah s podnikatelem Jiřím Chlebečkem byl plný zvratů a zklamání, ale i přes tyto komplikace spolu nakonec zůstali. Tím, kdo Tereze nejvíce pomohl a zachránil jí život, byla její maminka, která jí věřila a velmi ji podporovala v boji proti těžké závislosti.

Drogy nám málem zničily život

Pro Terezu to byla velká motivace, stejně tak jako její dvě malé děti. Ony strašné roky jsou již dnes minulostí a velmi nerada se k tomu vrací. Pryč jsou i doby, kdy bez obalu o tom, co ji potkalo, veřejně mluvila, aby svými zkušenostmi pomohla druhým. „Dnes mi tahle kapitola přijde v mém životě ta nejméně zajímavá. Teď mě zajímá, jak se z našich slabých míst stávají ta silná,“ řekla Pergnerová. Nyní se cítí v pohodě a je to na ní i vidět. Dokonce znovu kývla na moderování a diváci ji mohou vidět v pořadech jako Ztracená rodina nebo Honeymoon – líbánky k nepřežití. Nyní žije v idylickém vztahu s podnikatelem Jiřím Chlebečkem a věří, že je to její pan Božský a jednou spolu stráví krásný podzim života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz